Satser stort på events

Verdens 3. største nettavis renoverer 2.800 kvadratmeter der folk kan møtes, kurses og gi dem inntekter. 

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den gamle godsterminalen Midland Goods Shed ligger ved Kings Cross station i hjerte av London og en kort spasertur fra Guardians moderne kontor- og redaksjonslokaler. Den tradisjonsrike avisa er verdens 3. største på nett, men har blødd penger i mange år. Nå trappes kursvirksomheten kraftig opp, skriver Ken Doctor på Nieman Lab.

Hele 2.800 kvadratmeter har Guardian sikret seg i bygningsmassen som nå skal renoveres. Planen er å holde flere titalls kurs i uka etter åpningen i 2016.

Events har i flere år vært en profitabel del av Guardians forretningsmodell. Avisa regner med å arrangere flere hundre kurs og møter hver uke over hele Storbritannia via storsatsingen som dras i gang i høst. Kursene deres strekker seg fra frilansjournalistikk til hvordan man starter et mikrobryggeri og koster typisk mellom 99 og 249 pund.

Se liste over Guardians journalistikkurs her.

Billetter til events av type forfattermøter koster 10-20 pund.

Doctor antyder at Guardian kan bygge en brukerbase på flere millioner mennesker. Påmelding er gratis, men nettverket skal gi nye inntekter til avisa som holder fast ved gratis nyheter på nett. Også i USA har en rekke aviser satset på events, skriver Doctor i sin gjennomgang.

Powered by Labrador CMS