Skjermdumper fra Guri Melbys Facebook-side og Dagsavisens egen deling på Facebook.
Skjermdumper fra Guri Melbys Facebook-side og Dagsavisens egen deling på Facebook.

Venstre-politiker var uenig i Dagsavisen-tittel – redigerte den selv på Facebook

Venstres Guri Melby delte Dagsavisens sak på Facebook med egen tittel. – Alvorlig, mener Gunnar Bodal-Johansen. 

Publisert   Sist oppdatert

Torsdag 3. november publiserte Dagsavisen saken «Vil ha høyere gjerder rundt barnehager». Ifølge Dagsavisen mener Venstre-politiker Guri Melby at tittelen er misvisende og uttrykkte at hun ikke ønsket å dele saken slik tittelen står.

Fem dager senere valgte likevel Guri Melby å dele saken på Facebook, med tittelen: «Vil ha mer Oslovakter og politi på Grunerløkka».

Har du en side på Facebook og ikke bare en ordinær profil, har du muligheten til å endre titler på artikler du deler på siden. Kildemerket blir stående, slik at Facebook-brukerne kan se hvilken avsender som er den opprinnelige. I dette tilfellet fremstår derfor Guri Melbys tittel som Dagsavisens.

– Alvorlig

Dagsavisen har vært i kontakt med Melby som legger seg flat og sier at hun aldri skal gjøre dette igjen. 

«Jeg burde selvsagt bare delt saken og presisert at jeg var uenig i tittelen, så jeg legger meg flat. Men samtidig synes jeg Dagsavisen bør erkjenne at det er et overtramp å bruke en tittel som sier det motsatte av hva intervjuobjektet har ment» skriver hun i en SMS til Dagavisen etter intervjuet.

Etikkekspert Gunnar Bodahl-Johansen mener pressen må være på vakt mot inngripen fra politikere når slike ting blir teknisk mulig.

– Dette er særlig alvorlig fordi det er her er snakk om en fremtredende politiker, som ikke kan være ukjent med hvordan pressens redigeringsansvar og redigeringsrett fungerer i et demokratisk samfunn. Hun endrer virkelighetsoppfatingen på en måte som er helt uaksaptabel, sier han til Dagsavisen.