Foto: Birgit Dannenberg.
Foto: Birgit Dannenberg.

– Mer bråk enn ventet

Redaktøren i Halden Arbeiderblad gleder seg til å fornye avisen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Hans Petter Kjøge overtok redaktørjobben i Halden Arbeiderblad i november i fjor, har avisen vært preget av uenighet.

– Nå som eierskapet er avklart kan vi sette alle krefter inn på å gjøre den jobben vi må gjøre, sier Kjøge.

Ble konsernavis

Kjøge overtok etter Frode Rekve som ble forsøkt avsatt av en av eierfraksjonene. Det gjorde at et betydelig antall av Haldens borgere mobiliserte mot de lokale eierne i første maitoget i byen i fjor. Kjøge, som da jobbet i Fredrikstads Blad, var over en uke i Halden for å dekke uroen i HA. Rekve ble siden leder av Institutt for Journalistikk i Fredrikstad og Kjøge overtok redaktørjobben like etter Rekves avgang.

De lokale eierne som sa fra seg styreplass ved forrige generalforsamling varslet at de var mot styrets innstilling om å legge ned trykkeriet og selge avishuset. Det var ventet omkamp på årets generalforsamling, men denne uteble da de to største lokale eierne, Halden Arbeiderparti og Fellesforbundet, meldte at de hadde innledet en dialog med A-pressen for å selge aksjene sine. I slutten av juni ble det kjent at A-pressen også fikk aksept fra de andre minoritetsaksjonærene.

– Det ble langt mer uenighet og bråk enn det jeg hadde ventet da jeg startet i jobben. Nå kan vi legge det bak oss og begynne med det som er den virkelige jobben, sier Kjøge.

Varmer opp i Värmland

Før de store grepene skal tas; salg av avishuset og nedleggelse av trykkeriet, skal Kjøge ha ferie. De tre tilmålte ukene skal brukes i et sommerhus i Värmland i Sverige.

– Dette blir den fjerde sommeren vi tilbringer der nede. Huset ligger i et lite, stille og hyggelig lokalsamfunn og det er ikke lenger enn en drøy time å kjøre fra Halden. Der er det en annen puls.

– Hvordan forandrer medievanene dine seg om sommeren?

– Jeg er nok ikke så opptatt av å følge nyhetsbildet som til vanlig. Jeg pleier å få med meg de viktigste nettnyhetene gjennom telefonen og hører også på norsk radio. Avisen kommer i posten dagen etter.

Kjøge får også med seg en forsmak på ferielivet før han setter seg i bilen mot Sverige. Halden Arbeiderblad har kontorer på torget i Halden og ligger rett ved gjestehavna.

– Nå starter trebåtfestivalen og det er fullt med liv både på torget og i havna.

Powered by Labrador CMS