Ingebrigtsen nekter for råkjøring

Roger Ingebrigtsen mener han ikke råkjørte da Trond Giske satt på med han, slik Dagbladet skriver.

Publisert Sist oppdatert

I artikkelen «Sjarmøretappen» i Dagbladet Magasinet beskriver journalist Kristine Hovda hvordan Dagbladet skulle følge bilen med Roger Ingebrigtsen, Trond Giske og sjefredaktør Hans-Kristian Amundsen: «Giske er seint ute, og vi får beskjed om å ligge på hjul. Men når speedometeret viser 130 kilometer i timen i 90-sonen, gir vi opp.»

– Var høflige

– Det kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i, som lite annet i det oppslaget, sier Roger Ingebrigtsen til Journalisten.

Han forteller at han ikke hadde blikket på speedometeret hele tiden, men han kjenner ikke igjen farten som beskrives i artikkelen.

– Det er mange 90-soner på den strekningen og jeg kan ikke si jeg kjørte mye fortere enn 90 kilometer i timen, sier Ingebrigtsen og bekrefter at det var han som satt bak rattet på bilen.

Den tidligere nyhetsredaktøren i Nordlys, og statssekretæren i kulturdepartementet, mener følget ble forsinket fordi de var høflige og ventet på Dagbladet.

– Vi hadde gode marginer, som ble spist opp av å vente på Dagbladet. Ellers holder jeg meg til de fartsgrensene som vi har.

– Ingen stor sak

Hvordan Dagbladet kan beskrive en hastighet opp mot 130-kilometer i timen, forstår ikke Ingebrigtsen. Avisens fotograf kjørte først i bilen sammen med avisens journalist, før følget stoppet og fotografen satt seg i bilen til statsråden.

– Vi startet opp igjen før dem, og da så jeg ikke noe til Dagbladet. Om journalisten startet opp noen minutter etter vet jeg ikke. Hun må selv svare for hva slags fart hun kjørte i.

– Dette er ingen stor sak, hadde vi ment det var det hadde den stått et annet sted enn i en featuresak. Vi har ingen annen fartsmåling enn øynene til journalisten som kjørte bilen bak. Og vi påstår ikke at bilen med Giske hele tiden kjørte så fort, men at den enkelte ganger gjorde det, sier nyhetsredaktør i Dagbladet, Peter Raaum, til Journalisten.

Rapport

Raaum forteller at journalisten har gitt han en detaljert rapport av hendelsen.

– Den er jeg svært tilfreds med og den skal Ingebrigtsen få et utdrag fra.

Nyhetsredaktøren finner det spesielt at Ingebrigtsen under en kort stans spør journalisten om hun har tenkt å skrive om farta.

– Hvorfor skal han bekymre seg over det dersom han har holdt seg til fartsgrensa? Så jeg er veldig komfortabel med den forklaringen jeg har fått til nå, sier han.

Powered by Labrador CMS