En ny podkast som også filmes, er den nye digitale satsingen til Karmøynytt. På bildet programleder Harald Dale og ansvarlig redaktør Kent Olsen.
En ny podkast som også filmes, er den nye digitale satsingen til Karmøynytt. På bildet programleder Harald Dale og ansvarlig redaktør Kent Olsen.

Liten lokalavis satser på podkast og flerkamera-produksjon

– Håper dette kan bidra til økt debatt.

Publisert Sist oppdatert

Karmøynytt er ikke blant de største avisene (offisielt opplag 1408), men det stopper ikke kreativiteten. Sist helg lanserte avisen podkasten Haraldsprat, med den lokale medieprofilen Harald Dale som programleder.

Medietilsynet har bidratt med midler for å utvikle konseptet, og Karmøynytt skriver i en pressemelding at de har lagt ned mye arbeid i konseptutvikling - og ikke minst har avisen fått seg et skikkelig studio.

Podkasten er imidlertid ikke kun et «lydprosjekt». I tillegg til å produsere en ordinær podkast, filmer Karmøynytt podkast-innspillingen med flerkameraproduksjon. Den filmede episoden kan ses på avisens nettsider.

– En slik plattform som podkast er, tror vi har vært savnet her lokalt, og er noe av grunnen til hvorfor vi velger å satse på nettopp dette. Fordi karmøybuen liker å debattere. Dette er et slag for lokaldemokratiet, sier ansvarlig redaktør Kent Olsen ifølge pressemeldingen.

Programleder Dale legger til:

– Jeg håper dette kan bidra til økt debatt i Karmøy-samfunnet omkring viktige samfunnsspørsmål, politikk, næring og kultur, og dette å også få sette fokus på enkeltpersoner. Jeg mener vi må ta vare på den lokale debatten i samfunnet og øke engasjementet i samfunnet. En sånn podkast kan være med på det.

Første episode av Haraldsprat:

Powered by Labrador CMS