Heidi Nordby Lunde. Foto: Espen Moe
Heidi Nordby Lunde. Foto: Espen Moe

Tvitret og så jobben forsvinne

Heidi Nordby Lunde tvitret om at pulten var ryddet og hun klar for nye utfordringer. Det oppfattet ledelsen i ABC Startsiden som en oppsigelse.

Publisert Sist oppdatert

Siden lanseringen av ABC Nyheter for litt over to år siden, har Heidi Nordby Lunde arbeidet som borgerredaktør i nettavisen. Men i slutten av august er det slutt, med mindre ledelsen ombestemmer seg.

Omorganisering

»har ryddet pulten sin og er snart klar for nye utfordringer!»4:55 PM May 12th from web. Slik lyder meldingen Lunde la ut på sin Twitter-profil. Før hun visste ordet av det ble dette hennes oppsigelsesbrev.

– Jeg ønsket ikke stillingen, men jeg ryddet pulten min og gjorde meg klar for å flytte opp en etasje. Og så tvitret jeg at jeg hadde ryddet pulten og var klar for nye oppgaver, og det tolket ledelsen som en oppsigelse.

Den nye stillingen Heidi Nordby Lunde ble foreslått flyttet over i, er borger- og debattredaktør for hele ABC Startsiden, i tillegg prosjektleder for teknisk utvikling nettsamfunn. Flere andre endringer ble også kunngjort på et allmøte denne uka.

– Jeg synes det virker som en veldig bra måte å gjøre det på, sier Lunde om reorganiseringene i bedriften. – Det er ingen oppsigelser, noe som er unikt for mediebransjen i disse tider.

Uten jobb

Hun syntes likevel ikke det ble riktig jobb for henne selv, spesielt med tanke på at ressursene til å videreutvikle brukergenerert innhold var begrenset, akkurat som i ABC Nyheter.

– Jeg følte at jeg ikke hadde mer å gi når jeg ikke fikk mer ressurser.

Lunde er ikke bekymret over at ledelsen i ABC snart er ferdig med å utforme en stillingsannonse for jobben hennes. Som programleder i Studio 5 og med rollen som bloggeren Vampus, mener hun at det er nok å ta seg til.

– Det kommer til å bli kjempespennende å bli arbeidsledig midt i finanskrisen, men jeg er egentlig ikke så veldig bekymret. Jeg fortsetter å skrive, blogge og i Studio 5.

Ansvarlig redaktør i ABC Startsiden, Espen Udland, ønsker ikke kommentere saken da han anser den som en personalsak.

Powered by Labrador CMS