Foto: Justin Morgan/CC
Foto: Justin Morgan/CC

Journalistrobot bygges i Trondheim

Og NTB har sikret seg én.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sammen med teknologiselskapet Orbit skal NTNU-studenter utvikle det som ifølge Dagens Næringsliv er landets første sportsjournalistrobot. Denne kan fra kampstart forfatte et manus som forteller hvem som vant, hvem som scoret mål, hva dette vil bety for tabellen og eventuelle opprykk. Den vil også kjapt kunne hente fram historiske fakta om lagene som spiller.

Ifølge Orbit-gründer Tobias Augustus Beethoven Bæck vil roboten på den måten kunne gi enda større Arne Scheie-effekt. Roboten vil på sikt kunne produsere artikler på et ønsket antall ord, samt at den også vil skrive en sak for tilhengerne av hvert av lagene.

– Det kan handle om alt fra hva som kommer først i saken, til at den tar med lokale kallenavn på spillerne. Vi kan i utgangspunktet produsere tusen forskjellige saker om samme kamp på sekundet, sier Bæck til Dagens Næringsliv

NTB har allerede lagt inn en bestilling på roboten som studentene Johannes Jakobsen og Marina Santos Haugen fra NTNU skal hjelpe å finne nye markeder til. Prisen NTB må ut med skal være i underkant av fem millioner kroner.

–Våre sportsjournalister sitter akkurat nå og lager hundrevis av maler for fraser og idiomer som de skal lære roboten. Det er snakk om ord og uttrykk knyttet til for eksempel målscoring, røde kort og avslutninger på kampen, sier utviklingsredaktør Helen Vogt i NTB til DN og understreker at NTB ikke har noen planer om å kvitte seg med journalister.

Mer om robotjournalistikk finner du her

 

 

Powered by Labrador CMS