NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim bekrefter at redaksjonen kan ha blitt eksponert for koronasmitte. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim bekrefter at redaksjonen kan ha blitt eksponert for koronasmitte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NTB-ansatt har hatt kontakt med koronasmittet:
Ber flere jobbe hjemmefra

Mulig eksponering i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Deler av NTB-staben har fått beskjed om å jobbe hjemmefra onsdag på grunn av mulig eksponering for koronasmitte i redaksjonen.

Det får Journalisten bekreftet i en uttalelse sendt via nyhetsredaktør Sarah Sørheim.

«NTBs lokaler i Havnelageret kan være utsatt for koronasmitte. Bakgrunnen er at en medarbeider har vært i kontakt med en person som har fått påvist Covid19. NTBs medarbeider blir testet for korona i morgen. Det betyr at NTB ikke vet om vedkommende er smittet», står det i uttalelsen.

Som et strakstiltak må alle som har vært i kontakt med denne medarbeideren, jobbe hjemmefra.

Sørheim opplyser til Journalisten at det er snakk om en håndfull medarbeidere, «cirka fem», som nå blir bedt om å jobbe hjemmefra siden de har vært i umiddelbar nærhet eller fysisk kontakt med den smitteutsatte.

NTB har dessuten innført å oppfordre til hjemmekontor for alle medarbeidere som har mulighet til å jobbe hjemmefra, og rundt 50 ansatte jobber hjemmefra onsdag.

– Vi tar situasjonen på fullt alvor og de tiltakene vi innfører er for å sikre driften til NTB på en best mulig måte. Selv om vi innfører hjemmekontor går driften som normalt, sier sjefredaktør og adm.dir Mads Yngve Storvik ifølge meldingen.

I går jobbet 15 journalister i Dagens Næringslivs hjemmefra for å teste hvordan arbeidsflyten vil bli hvis flere journalister får hjemmekarantene i framtida.

– Målet med øvelsene er å gjøre oss fullt i stand til å levere innhold og tjenester til våre lesere og kunder, selv om vi havner i en situasjon der mindre eller større deler av staben er satt i karantene og ikke kan møte opp på arbeidsplassen sin, skrev Amund Djuve, sjefredaktør og administrerende direktør i avisa, i en sms til Journalisten.

Powered by Labrador CMS