Janne Kristiansen. Foto: Kathrine Geard
Janne Kristiansen. Foto: Kathrine Geard

– De lar seg ikke kombinere

Janne Kristiansen trekker seg fra Medieansvarsutvalget dersom hun blir PST-sjef, men hvem som skal etterfølge, er i det blå.

Publisert Sist oppdatert

I midten av juli ble det klart at leder for Gjenopptakelseskommisjonen, advokat Janne Kristiansen, var utpekt som leder for Medieansvarsutvalget. I underkant av en måned senere ble det kjent at Kristiansen hadde søkt stillingen som sjef i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Så hva skjer med hennes rolle som leder for Medieansvarsutvalget dersom Kristiansen får tilbud om toppjobben i PST og takker ja til denne?

– Da jeg sa ja til å sitte i utvalget, kjente jeg ikke til utlysningen av stillingen i PST, sier Kristiansen.

Arbeidskrevende

Hun mener Journalistens spørsmål foregriper anledningen. Kristiansen understreker at hun kun har sendt inn en søknad og at jobben langt fra er hennes.

Skulle hun få jobben i PST, vil hun trekke seg fra utvalget fordi hun mener de to ikke lar seg kombinere.

– Jobben som leder av Medieansvarsutvalget er en arbeidskrevende jobb. Jeg har rett og slett ikke kapasitet til begge deler dersom jeg skulle få jobben. Og for det andre bør ikke leder i utvalget og sjefen i PST være samme person.

Kristiansen forteller at hun varslet Kulturdepartementet så snart hun bestemte seg for å søke jobben i PST.

På grunn av sommerferieavvikling og arbeidet med å få på plass et sekretariat for utvalget, har det så langt ikke vært noen møter ennå. Det er nå bestemt at Institutt for rettsinformatikk blir sekretariat for utvalget.

Kvalifiserte

Informasjonsmedarbeider Karen Moe Møllerop i Kulturdepartementet forteller at det foreligger en slags plan B dersom Kristiansen trekker seg, men hva den går ut på får ikke Journalisten vite.

– Planen er å hente inn en leder, mer kan vi ikke si nå. Møllerop forklarer at det ikke er avgjort om det blir en kandidat fra utvalgets eksisterende medlemmer, eller om man rekrutterer en leder fra utsiden.

Leder Elin Floberghagen i Norsk Journalistlag synes det er fornuftig at Kristiansen trekker seg dersom hun får jobben som PST-sjef. Selv har hun ikke noen sterke meninger om hvem som da eventuelt skal ta over som leder i utvalget, men Floberghagen mener det er viktig å få gjort noe med kompetansen i utvalget.

– Det er kvalifiserte mennesker som sitter i utvalget, men vi synes utvalget er for langt unna dagens medievirkelighet. Jeg mener det er behov for folk som sitter tettere på dagens mediehverdag.

Powered by Labrador CMS