Dagbladet innfører betaling på debatten

Fem kroner måneden for å si sin mening.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I vår innførte Dagbladet registrering med mobiltelefon i debattforumet på nett. Nå tar de steget videre og innfører mikrobetaling. De siste dagene har de mellom 20.000 og 30.000 registrerte brukerne i debattforumet til Dagbladet.no fått sms at de fra nå må betale fem kroner i måneden for å få delta i debatten. Her er det ingen unntak.

Må betale

– Nei. Du kan lese og stemme fram innlegg, men for å skrive innlegg må du ha en profil, og for å få det må man logge inn. Foreløpig virker det som om betalingen ikke har noe si for tilgangen på nye brukere, sier kanalsjegJon Reidar Hammerfjeld.

Hammerfjeld forteller at det ikke er nytt med mikrobetaling på Dagbladets nettsider. Brukerne på Blink måtte betale for blant annet å oppgradere og pynte profilen sin.

Desksjefen forklarer videre at nettavisen vil utvikle nettdebatten i tiden fremover, blant annet med flere nye funksjonaliteter. Om noen skulle droppe Dagbladets debattsystem som følge av betalingen, tar han det med ro.

Noen faller av

– Vi forventer jo at noen brukere vil falle fra, men reaksjonene så langt tyder på at det langt færre ventet. De første sms-ene gikk ut i går, så alle har nok ikke fått beskjed.

Hammerfjeld sier mikrobetalingen bidrar til at Db.no kan være sikre på hvilke brukere som deltar i debatten og om mobilen som er registrert er riktig.

– Den andre årsaken er at vi vil videreutvikle debattsystemet og da er dette en måte å finansiere det på.

Dersom Dagbladet beholder 20.000 av debattantene, vil det gi nettstedet 1,2 millioner kroner i bruttoinntekter.

Powered by Labrador CMS