Wa Lone Kyaw Soe Oo sammen med politibetjenter når de drar fra rettsalen i Yangon, Myanmar 9. juli. Foto: Ann Wang / REUTERS
Wa Lone Kyaw Soe Oo sammen med politibetjenter når de drar fra rettsalen i Yangon, Myanmar 9. juli. Foto: Ann Wang / REUTERS

Reuters-journalister tiltalt etter å ha dekket rohingya-krisen i Myanmar

Sier de kun har gjort jobben sin som journalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De to journalistene Wa Lone (32) og Kyaw Soe Oo (28) fra det britiske nyhetsbyrået Reuters er i Myanmar tiltalt for å ha skaffet seg hemmelige dokumenter da de dekket rohingya-krisen i landet.

Journalistene tiltales etter Myanmars lov om statshemmeligheter. Loven forbyr å viderebringe informasjon som kan brukes mot staten eller regjeringen.

De to journalistene, som begge er myanmarske statsborgere, har erklært seg ikke skyldige. De sier at de kun har gjort jobben sin ved å dekke en massakre på rohingya-muslimer. De to jobbet med en sak om drapene på ti rohingyaer i landsbyen Inn Din under militæroffensiven i delstaten Rakhine i fjor høst.

– Vi avslørte saken ved å undersøke etter journalistiske, etiske prinsipper. Vi gir ikke opp, sa Wa Lone til journalister utenfor rettssalen etter et møte i retten i Yangon mandag.

Ifølge journalistene selv ble de lurt inn i en felle av politiet. Under møtet i retten bekreftet en politibetjent at han ble beordret til å lure journalistene.

Dersom journalistene kjennes skyldig i lovbruddet, risikerer de 14 års fengsel. De har allerede sittet varetektsfengslet siden desember i fjor.

Powered by Labrador CMS