Kaia Storvik forlater Dagsavisen. Foto: Hilde Unosen
Kaia Storvik forlater Dagsavisen. Foto: Hilde Unosen

Forlater Dagsavisen

Kaia Storvik ønsker ikke å være eneleder. Hun går av som sjefredaktør og forlater avisen.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisens eier Mentor Medier har over et par måneder vært gjennom kostnadskutt og effektiviseringsprosess.

Blant kostnadsbesparende tiltak er å redusere antall ledere i Dagsavisen. Avisen har frem til Arne Strand går av to sjefredaktører og en administrerende direktør. Etter prosessen ble det klart at den todelte lederstrukturen ikke ville fortsette, og at avisen skal ledes av en publisher som både har et økonomisk og redaksjonelt ansvar.

– På det nåværende tidspunkt er ikke dette en stilling som ville vært aktuell for meg. Jeg har fått tilbud om en annen, redaksjonell lederstilling i Dagsavisen, men benytter nå muligheten til å tenke nytt etter ni gode år i Dagsavisen, sier Kaia Storvik i en pressemelding.  

Politisk redaktør

Overfor Journalisten utdyper Storvik at man aldri kom så langt i prosessen at hun fikk tilbudet som eneleder. Da endringen ble forelagt henne valgte hun å takke nei.

- Den jobben jeg har er allerede krevende, og å legge til denne dimensjonen ikke er for meg, sier Storvik.

Hun forteller at hun ble oppfordret til å gå over i jobben som politisk redaktør i avisen. En jobb hun mener er flott, men som hun tror ville fungert dårlig, både for henne og avisen etter at hun har sittet som sjefredaktør.

Storvik skal fortsette i avisen fram til sommeren etter eget og Eirik Hoff Lysholms ønske.

De siste ti årene har Dagsavisen vært gjennom flere nedbemanninger og organisasjonen er nå betydelig redusert i antall hoder. Storvik legger ikke skjul på at hun gjerne vil jobbe i et større miljø.

- Når jeg først skal slutte er nå et godt tidspunkt. Redaktørkollegiet er sterkt, vi holdt på abonnentene våre i fjor. Og de siste to årene har vi hatt gode økonomiske resultater. Når man først skal forlate hjertebarnet, er det flott at det har gode forutsetninger for å klare seg.

Lysholm tar over

Til sommeren er det fire år siden den tidligere samfunnsredaktøren ble utnevnt til likestilt sjefredaktør sammen med Arne Strand.

Styreleder Helge Simonnes i Dagsavisen opplyser at publisher Eirik Hoff Lysholm fortsetter i stillingen, nå med eneansvar også for Dagsavisens redaksjonelle drift.

Han er i dag administrerende direktør og redaktør i Dagsavisen.

 

Powered by Labrador CMS