Den tyrkiske programlederen Sedef Kabas eskorteres av politi til retten der hun ble varetektsfengslet for å ha fornærmet president Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan lover straff for journalist han beskylder for fornærmelse

– Dette lovbruddet skal ikke forbli ustraffet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lover at en velkjent tyrkisk TV-journalist ikke skal slippe straff etter at hun ble pågrepet for å fornærme ham.

Den 53 år gamle TV-veteranen Sedef Kabas ble arrestert i sitt hjem natt til lørdag, noen timer etter at hun kom med de angivelig fornærmende ordene på TV og deretter delte dem med sine 900.000 følgere på Twitter.

Kabas' forbrytelse var å sitere et ordtak om en okse som Erdogan oppfattet som en fornærmelse.

– Dette lovbruddet skal ikke forbli ustraffet. Det er vår plikt å forsvare respekten for min funksjon, for presidentskapet. Dette har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, sa Erdogan til en privat TV-kanal.

Han hadde bare forakt til overs for et forslag fra opposisjonen om å fjerne loven om fornærmelse mot presidenten, som kan gi fengsel i opp til fire år og som er brukt mot titusener av mennesker de siste årene.

Tyrkias journalistforbund kaller pågripelsen av Kabas et alvorlig angrep på ytringsfriheten. Menneskerettighetsgrupper anklager jevnlig Tyrkia for å undergrave pressefriheten ved å arrestere journalister.

Powered by Labrador CMS