Generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser. Foto: Martin Huseby Jensen
Generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser. Foto: Martin Huseby Jensen

Utredning fra Medietilsynet gir støtte til lokalavisene

Tilskudd til de minste vil gi størst positiv effekt, ifølge tilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken ble det kjent at kulturminister Linda Hofstad Helleland ikke vil utrede et forslag om å øke minstebeløpet som de minste avisene får i produksjonstilskudd. Kulturministeren viste blant annet til en intern utredning fra Medietilsynet for å avvise at de små lokalavisene har et særskilt behov for økt støtte.

Møte digitale utfordringer

Torsdag skriver Klassekampen at de har fått tilgang til utredningen som blant annet skal bestå av simuleringer av ulike alternativer. Ifølge avisen skriver Medietilsynet at «det synes ganske åpenbart at en målretting av produksjonstilskuddet mot de minste avisene vil kunne ha størst positiv effekt for flest medier.

Seniorrådgiver Bjørn Tore Østeraas i Medietilsynet sier til avisen at det særlig er aviser med opplag mellom 1.000 og 4.000 at effekten for økt tilskudd vil være størst.

– Målt i forhold til driftsøkonomien vil en økning gi et løft som kan sette dem bedre i stand til å for eksempel møte de digitale utfordringene som hele bransjen står overfor, sier Østeraas.

Les også: Arbeiderpartiet vil gi mer av pressestøtten til de minste avisene

Powered by Labrador CMS