Trine Eilertsen har fått ny jobb i NRK. Foto: Paul S. Amundsen
Trine Eilertsen har fått ny jobb i NRK. Foto: Paul S. Amundsen

Trine Eilertsen til NRK

Starter i ny jobb som kommentator.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansettelsen av den tidligere sjefredaktøren i Bergens Tidende innebærer at NRK styrker sin satsning på kommentatorer. Trine Eilertsen kommer ikke til å erstatte noen av de faste kommentatorene. Hun starter i NRK tidlig i mars.

Eilersten er en erfaren kommentator som også har vært flittig benyttet av NRK.

– Men det er jo annerledes å være gjest enn å jobbe journalistisk. Så det blir en kjempeutfordring for meg. Jeg hadde lyst til å jobbe med journalistikk og innhold igjen. Derfor ønsket jeg meg denne jobben. Den innebærer masse læring, og det er jeg ydmyk overfor, sier hun til Journalisten.no.

Eilertsen poengterer at NRK har den største og mest kompetente nyhetsredaksjonen i Norge.

Bosatt i Oslo

Hun sluttet som redaktør i Bergens Tidende i desember i fjor og har bosatt seg i Oslo med sin familie. Kyrre Nakkim, redaksjonssjef for økonomi og politikk i nyhetsavdelingen i NRK, så med det en gylden sjanse.

– Trine Eilertsen er svært kompetent, hun kan både økonomi og politikk, og i tillegg har hun bred medieerfaring. Hun skriver glitrende kommentarer, ikke bare om partipolitikk og økonomi, men også om større samfunnsspørsmål. Hun har gjort en god figur i flere debattprogram i NRK. Så når hun nå var ledig på arbeidsmarkedet, så vi sjansen til å få inn en svært dyktig kommentator, sier Nakkim.

Sett fra Bergen

Eilersten tror at erfaringen og ståstedet fra Bergen er en styrke.

– Å ha sett politikken fra et annet sted enn Oslo er nok en fordel. Jeg har også ledererfaring, og det er nok heller ikke en ulempe at jeg har sett en del problemstillinger fra flere sider av bordet.

Powered by Labrador CMS