Foto: Birgit Dannenberg
Foto: Birgit Dannenberg

Forsøkte å overtale Aasheim

Tore Stangebye forsøkte til siste sekund å få Aasheim til å bli.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ingen god dag i Dagblad-huset i dag. Konsernsjef Tore Stangebye i Berner Gruppen har et alvorlig tonefall i stemmen. Tre og ett halv år etter at Dagbladet ble den første riksavisen som ansatte en kvinnelig sjefredaktør, har Anne Aasheim torsdag orientert de ansatte om at hun går av som sjefredaktør for avisen med umiddelbar virkning.

Lyktes ikke

– Jeg fikk den endelige beskjeden i går, forteller Stangebye. Han understreker samtidig at Aasheim ikke har gitt signaler om sin avgang over lengre tid. Konsernsjefen forteller at han har brukt det siste døgnet i forsøk på å overtale Aasheim til å bli sittende som sjefredaktør for avisen.

– Det har jeg dessverre ikke lyktes med, sier Stangebye.

Journalisten har så langt ikke lyktes med å komme i kontakt med Aasheim, men ifølge Stangebye har Aasheim valgt å forlate stillingen som følge av utviklingen til Dagbladet. Som Journalisten forklarte tidligere denne måneden har Dagbladets ledelse budsjettert med et snittopplag på 80.000 eksemplarer for inneværende år.

Fallende

Aasheim føler at hun har gjort det hun kan, og mener at nye kluter må til. Dagbladets etikkredaktør Lars Helle ble konstituert som sjefredaktør tidligere i dag, da Aasheim forlater sin stilling med umiddelbar virkning. Helle var også konstituert før Aasheim ble ansatt, den gang gjorde han det klart at han ikke var kandidat til den øverste redaksjonelle stillingen i avisen.

Etter det Journalisten får opplyst er stemningen trykket i redaksjonen etter at nyheten om Aasheims avgang ble kjent.

Stangebye forteller at han opplever det som trist at Aasheim trekker seg.

– Hun har i sum vært en fantastisk god leder. Hun har hatt en god evne til å spre inspirasjon til medarbeiderne til tross for utfordringene vi står overfor. Det er ikke noen god dag i DB-huset.