Kjetil Stormark. Foto: Jan Inge Haga
Kjetil Stormark. Foto: Jan Inge Haga

Stormark slutter i Varden

Klubben sier det har vært støy rundt avtroppende nyhetsredaktør Kjetil Stormark, som slutter etter kort tid for å starte egen virksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Stormark har arbeidet i Varden siden september. Nå gir han seg, og oppgir praktiske og familiære årsaker til avgangen.

– Det har i praksis vist seg vanskelig å pendle hver dag mellom bosted i Kongsberg og jobben i Skien, og i tillegg være nok til stede på nyhetsdesken. Etter at jeg takket ja til nyhetsredaktørjobben i mai i fjor, er min kone og jeg på ny kommet i lykkelige omstendigheter. Med en ny barnefødsel rundt hjørnet, og med andre, tungtveiende familiehensyn som slår inn, henger hverdagen ikke lenger i hop. Derfor tvang denne avgjørelsen seg fram nå, sier Stormark i en pressemelding.

– Støy

Klubbleder Marit Schulstok i Varden sier de respekterer avgjørelsen, og synes det er en fin løsning.

– Jeg tror det er det beste for begge parter. Det fungerte ikke helt som det skulle.

Schulstock sier det har vært litt støy rundt Stormark, men ønsker ikke å utdype hva det innebærer.

– Vi ønsker ham nå lykke til videre.

Stormark sier redaksjonsklubben ikke er kjent med årsaken til at han velger å slutte, og at den er knyttet til egen arbeidssituasjon.

– Det er ikke unormalt i redaksjonsmiljø at det er diskusjoner om ulike ting. Dette har ikke hatt noe å gjøre med min beslutning å gjøre, årsaken til den er rent personlig. Jeg er overrasket over at det blir gitt inntrykk av noe annet.

Redaktøren beklager

Ansvarlig redaktør Lars Kise beklager at Stormark slutter etter så kort tid, men sier han har stor respekt for avgjørelsen.

– Kan du bekrefte at det har vært uro rundt Stormark?

– Det vil alltid være perioder i avisbransjen som er mer urolig enn andre. ( …) Jeg er opptatt av at vi skal ha et godt arbeidsmiljø. Hvis det har vært støy, er det mitt ansvar å rydde opp, sier Kise, som ikke ønsker å utbrodere saken.

Fire måneder

– Jeg er lei meg for at jeg ikke fikk mer tid i Skien. Varden har en utrolig flott og kompetent stab, som fortjener mer stabilitet og tilstedeværelse enn det jeg dessverre har kunnet by på, sier Stormark i pressemeldingen.

Stormark etablerer nå ny virksomhet, med base i Kongsberg. I det nye selskapet Logos Media skal han blant annet tilby journalistisk innhold, prosjektbistand og faglig veiledning.

Lasse Johannessen vil fungere som nyhetsredaktør i Varden inntil videre.

Powered by Labrador CMS