Frode Rekve føler han har gjort sitt som IJ-leder. Foto: Martin Huseby Jensen
Frode Rekve føler han har gjort sitt som IJ-leder. Foto: Martin Huseby Jensen

– Tid for yngre krefter

IJ-leder Frode Rekve går av etter fem år. 

Mandag informerte instituttleder Frode Rekve Institutt for journalistikk (IJ) om at han vil gå av så snart en avløser er klar.

–Det er en tid for alt. Fem år er nok. Jeg vil ikke klamre meg til å være leder i all fremtid, og nå tror jeg at jeg har gjort mitt, sier Rekve.

Snart 61 årige Rekve har vært tilknyttet instituttet i Fredrikstad i mange år. Siden 2009 har han vært leder. I perioden har det vært store omstillinger. IJ har halvert staben, solgt hus og spisset viderutdanningsprofilen.

–Det har skjedd mye siden jeg begynte. Vi har lagt om virksomheten i takt med den digitale utviklingen og som en konsekvens av at bevilgningene fra staten ble kuttet. Jeg mener vi er kommet veldig godt i gang, men nå er det tid for å slippe yngre krefter til.

–Jeg skal fortsette å jobbe i IJ som kursholder og fagansvarlig og vil være tilgjengelig for den nye lederen når denne er plass.

Respekt for avgjørelsen

Rekve blir sittende den tiden det tar å finne en ny leder. Han er takknemlig for at styret lar ham få fortsette som fagarbeider etter at ny leder er i sving.

– Frode Rekve har gjort en meget god innsats over flere år og var den som gikk i bresjen for de store og fremtidsrettede endringene som har skjedd ved IJ. Men jeg har selvsagt respekt for Rekves ønske om å fratre, sier IJs styreleder Kjelling Nybø.

Sammen med resten av styret går hun nå i gang med å rekruttere en ny instituttleder.

Powered by Labrador CMS