Oliva, Spania 20190321. Martin Ødegaard under pressetreffet til landslaget i fotball før EM-kvalifiseringskamp mot Spania på lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Oliva, Spania 20190321. Martin Ødegaard under pressetreffet til landslaget i fotball før EM-kvalifiseringskamp mot Spania på lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Avis med fingert Ødegaard-intervju, NFF reagerer

Norges Fotballforbund er irritert på en spansk avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund har valgt å skjerme Martin Ødegaard fra spanske medier, men As hevdet likevel å ha fått et eksklusivt intervju. Det vakte reaksjoner.

Det viste seg at As-medarbeideren som dekket onsdagens norske pressekonferanse, hadde ventet på parkeringsplassen da Ødegaard var på vei tilbake til hotellet etter trening.

– Han sa at han bare skulle hilse på og lurte på hvordan det gikk. Han var veldig opptatt av at det bare var å hilse på, men det ble jo en sak ut av det. Det er litt spesielt, sa Ødegaard til NTB torsdag.

– Jeg synes det er vanskelig å si at jeg ikke gidder å prate med folk når de kommer bort og sier de bare vil hilse og slå av en prat, men om det er deres måte å jobbe på så vet jeg det til neste gang.

Ødegaard-sitatene i intervjuet var som vanlig fornuftige og reflekterte. De fleste viste seg å stamme fra et VG-intervju, og fotballforbundet reagerer på den spanske avisens opptreden.

– Enkelte journalister opptrer kynisk og krysser alle normale presseetiske grenser. Jeg vil kontakte As og fortelle hva vi mener om journalistens arbeidsmetoder, men utover det gjør vi ikke noe mer med saken, men fokuserer på kampen lørdag, skriver medieansvarlig Svein Graff i en SMS til norske medier i Spania.

De få høflighetsfrasene som ble utvekslet utenfor hotellet ble i As til et langt intervju.

– Jeg har lest det, og det som sto der var greit, men hvor han fikk alt fra det vet jeg ikke, for det var ikke så mye jeg sa til ham. De må ha tatt mye fra andre intervjuer med norske medier, sa Ødegaard til NTB.

Dette skriver medieansvarlig for A-landslaget Svein Graff i en SMS til norske medier i Spania torsdag:

– AS har oversatt intervjuet Martin gjorde med VG tirsdag og fremstiller det i dag som sitt eget eksklusive intervju. Journalisten sto på hotelltrappa i går da Martin kom fra trening, og de utvekslet kun noen høflighetsfraser.

– Dette bekrefter dessverre det vi visste på forhånd. Enkelte journalister opptrer kynisk og krysser alle normale presseetiske grenser. Jeg vil kontakte AS og fortelle hva vi mener om journalistens arbeidsmetoder, men utover det gjør vi ikke noe mer med saken, men fokuserer på kampen lørdag.

Powered by Labrador CMS