Linn de Lange vil fortsette arbeidet med å få flere kvinner opp og fram i mediebransjen.
Linn de Lange vil fortsette arbeidet med å få flere kvinner opp og fram i mediebransjen.

Linn de Lange tar styringen i arbeidet med å få fram flere kvinnelige medieledere

– Det fortsatt er svært skjev kjønnsfordeling i vår bransje.

Publisert Sist oppdatert

Medienettverket – forum for kvinner i ledelse – har valgt nytt styre. Ny leder er Linn de Lange, digitalredaktør i Nationen, som har fungert som nestleder det siste året. Hun overtar etter Kristin Grøntoft, ansvarlig for sosiale medier i Aftenposten.

Medienettverket er et nettverk og forum for faglig påfyll for kvinnelige medieledere og kvinner med lederambisjoner. Nettverket arrangerer debatter og seminarer, og deler hvert år ut prisene Årets kvinnelige medieleder og Årets talent.

Opp og fram

de Lange ser paradokset i at det fortsatt er behov for et medienettverk for kvinnelige ledere.

– Jeg skulle selvfølgelig ønske at Medienettverket ikke trengte å eksistere i 2016. Men faktum er at det fortsatt er svært skjev kjønnsfordeling i vår bransje. Menn dominerer i lederstillingene og jeg vil fortsette arbeidet med å få flere kvinner opp og fram, sier de Lange i en pressemelding fra Medienettverket.

Nettverkets nye styre består, foruten de Lange og Grøntoft, av Ragnhild Veire, redaksjonsleder i NRK; Nina Westgaard, HR- og Kommunikasjonsdirektør i Egmont Publishing; Ingrid Skogrand, ansvarlig redaktør for kvinnemagasinene i Aller Media og Trine Fjellberg Falnes, påtroppende digital strateg i Discovery Networks.

Tydelig stemme

– Linn de Lange har markert seg som en tydelig stemme i det offentlige ordskiftet rundt likestilling og ledelse, og vi er trygge på at hun som ny leder vil peke ut en tydelig retning for nettverket. Medienettverket spiller en viktig rolle med tanke på rekruttering av kvinnelige ledere til vår bransje, og samtlige nye styremedlemmer er gode rollemodeller og aspirerende medieledere, sier Lillian Vatnøy, promosjef i TV 2 og leder av valgkomiteen i Medienettverket.

Dette er medlemmene av det nye styret:

Linn de Lange, leder

Har over 12 års erfaring i mediebransjen, og har jobbet som journalist, redaksjonssjef og redaktør i blant annet TV 2 Interaktiv og Mediehuset Nettavisen. Hun har en mastergrad i journalistikk fra Universitetet i Oslo, og jobber i dag som digitalredaktør i Nationen. de Lange har fungert som nestleder i Medienettverket siden april 2015.

Ragnhild Veire

Redaksjonsleder i NRK. Siden 2012 har hun ledet Kulturavdelingens arbeid med klassisk musikk på radio, som inkluderer 70 eksterne konsertproduksjoner årlig, eventer med Kringkastingsorkesteret og kanalsjefansvaret for DAB-kanalen NRK Klassisk. Tidligere var Veire kommentator og musikkanmelder i NRK, og har siden 1998 jobbet som journalist, programleder og reporter i ulike kulturprogrammer på NRK tv og radio.

Nina Westgaard

Utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim og har i tillegg studert russisk i forsvaret. Hun har jobbet i Forsvarets Etteretningstjeneste, deretter med lean prosessforbedring i Schibsted, før hun startet i VG som organisasjonsdirektør. I dag jobber Westgaard i Egmont Publishing som HR- og Kommunikasjonsdirektør.

Ingrid Skogrand

Har jobbet i mediabransjen siden 2005, da hun begynte som frilansjournalist. I 2007 ble hun ansatt som journalist i Allers fra 2007, og fem år senere, i 2012, overtok hun som sjefredaktør i samme magasin. I 2014 rykket hun opp til ansvarlig redaktør for forretningsområdet Tradisjon i Aller Media, før hun i oktober i fjor gikk inn i sin nye rolle som ansvarlig redaktør for kvinnemagasinene i Aller Media.

Trine Fjellberg Falnes

Begynner 1. august som digital strateg i Discovery Networks, etter 11 år i TV 2. Der har hun primært jobbet som sjef for TV2.no, med ansvar for å bygge opp mediehusets digitale satsing. Falnes har en master i journalistikk og internasjonale emner fra USA. Hun har bakgrunn fra Schibsteds trainee-program, og har vært innom en rekke mediehus og -funksjoner før TV 2, som Harstad Tidende, Aftenposten, Svenska Dagbladet, og den norske ambassaden i Washington DC.

Kristin Grøntoft

Ansvarlig for sosiale medier i Aftenposten. Hun har jobbet i Aftenposten i forskjellige stillinger siden 2005 og har tidligere bakgrunn fra Dagbladet og Det Nye. Hun har vært leder for Medienettverket det siste året, men går nå av som leder og inn som vanlig styremedlem.

Powered by Labrador CMS