DN må redusere kostnadene med 25 millioner kroner neste år.
DN må redusere kostnadene med 25 millioner kroner neste år.

DN kutter i reiser og overtid

Må stramme inn kostnadene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For en knapp uke siden kunne Journalisten fortelle at de sju redaksjonelt ansatte i Dagens Næringsliv som var blitt tilbudt gavepensjon hadde takket nei.

Det var under en arbeidsrettssak i begynnelsen av september det ble klart at Dagens Næringsliv måtte kutte kostnader for mellom 20 og 30 millioner kroner. Gavepensjonene var et tiltak for å redusere utgiftene i avisen. Samtidig har flere av de sju redaksjonelt ansatte sagt til Journalisten de ikke på noe tidspunkt opplevde press fra ledelsen om å takke ja til pakkene.

I begynnelsen denne uken vedtok styret i avisen flere andre sparetiltak for å oppnå kuttmålene.

Redaksjonen skal ifølge de opplysningene Journalisten sitter på skjermes for nedbemanning. I avisens markedsavdeling vil det derimot kuttes. Avdelingen reduseres ifølge kilder med opp mot 15 ansatte.

Selv om innholdsprodusentene ikke blir færre, betyr ikke det at redaksjonen skjermes helt for kostnadstiltak.

Avdelingen vil bli gjenstand for kutt i både reisebudsjett og overtidsbruk. I tillegg flyttes deadline til et tidligere tidspunkt.

Trykker tidligere

Ansvarlig redaktør Amund Djuve forklarer per epost at dersom det kuttes i reisekostnader, så kan deet medføre lavere reiseaktivitet.

- Vi vil trykke en time tidligere, mens arbeidsdagen i redaksjonen vil begynne en halv time tidligere. Vi skal fortsatt prioritere å lage en best mulig utgave, enten den leses på papir eller digitalt.

Djuve vil ikke gå i detaljer rundt de ulike kostnadspostene utover å bekrefte at DN skal kutte kostnadene med minst 25 millioner kroner i 2015, sammenlignet med prognosene for hvor årets kostnadsnivå havner.

Også avisens New York-kontor er etter det Journalisten kjenner til være blant aktiviteter som vurderes avviklet.

 

Powered by Labrador CMS