Mediefolk:

Nellie Henriette Nilsen fra Tromsø fikk drømmejobben og mønstrer på BBC Earth. Foto: Skjermdump fra YouTube
Nellie Henriette Nilsen fra Tromsø fikk drømmejobben og mønstrer på BBC Earth. Foto: Skjermdump fra YouTube

Nellie Henriette Nilsen blir digital formidler for BBC Earths YouTube-kanal

– Det er helt surrealistisk, sier Tromsø-jenta.

Publisert Sist oppdatert

Norske Nellie Henriette Nilsen fra Tromsø utkonkurrerte tusenvis av søkere og fikk jobb i BBC Earth-stallen.

Nilsen har, i konkurranse med 2.400 søkere fra totalt 84 land, fått en høythengende jobb. Hun blir digital formidler for BBC Earths YouTube-kanal, som har over 3,2 millioner følgere. I jobben skal hun utvikle og presentere fire filmer.

BBC Earth ønsket seg en person med lidenskap for natur og vitenskap og fant ut at 23-åringen fra Tromsø var midt i blinken. Nilsen selv er smått overveldet og sier:

– Det er helt surrealistisk. Etter at jeg fikk den hyggelige og overraskende telefonen fra BBC, måtte jeg rett ut å ta meg en joggetur for å klare å ta det hele innover meg, sier Nilsen.

–Jeg er utrolig glad i programmene på BBC Earth, og at jeg nå får mulighet til å bli del av denne familien føles helt uvirkelig.

Nilsen jobber til daglig som vitenskapelig assistent ved NTNU i Trondheim. Men nå går ferden snart til London der hun sammen med et team skal legge filmplaner.

– Jeg er sikker på at våre seere vil se på hennes formidlerevner som et friskt pust, sier Anna Rafferty. Hun er global direktør for digital markedsføring i BBC Studios.

Nilsens søknadsvideo, som førte til at hun stakk av med den høythengende jobben, kan du se her:

Powered by Labrador CMS