Mina Ghabel Lunde i Dagsnytt 18 sammen med programleder Fredrik Solvang onsdag. Skjermdump fra NRK
Mina Ghabel Lunde i Dagsnytt 18 sammen med programleder Fredrik Solvang onsdag. Skjermdump fra NRK

Ghabel Lunde har søkt sluttpakke i DN

Nekter fortsatt å oppgi navnene på fem andre hun hevder står bak @fruhjorth.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at mediejournalist Mina Ghabel Lunde har bidratt til en anonym Twitter-konto som harselerer med og delvis hetser intervjuobjekter, blant dem kollegaer og sjefer i hennes egen avis, Dagens Næringsliv. Hun opplyste at hun langtfra hadde skrevet alle meldingene på Twitter-kollektivet @fruhjorth, og at ytterligere fem personer hadde bidratt.

Men etter å ha møtt kritikk fra en rekke hold valgte hun å beklage på Facebook at hun som en del av kollektivet ikke tok ansvar for å passe på at andre bak profilen oppførte seg.

Vil ikke avsløre andre

På Dagsnytt 18 onsdag ettermiddag ble Ghabel Lunde utfordret på hvem de fem andre personene bak @fruhjorth er, men dette valgte hun å ikke gjøre.

– Den ripen i lakken det gir meg å eventuelt ikke bli trodd på at jeg ikke står alene bak dette, det er en ripe i lakken jeg heller tar enn enn den jeg får ved å være en som angir fem personer jeg har gitt et løfte til, sa Ghabel Lunde, som bekreftet at hun har bedt de fem om å stå fram.

Se innslaget på Dagsnytt 18 her

I innslaget opplyste DN-journalisten at hun hadde søkt på sluttpakke i forbindelse med den pågående nedbemanningsprosessen i DN.

– Jeg, som alle andre i DN, ble tilbudt en sluttpakke for kort tid siden. Jeg søkte om den sluttpakken lenge før dette her kom ut i media, sa hun.

Kritisk til kildejakten

Nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen er kritisk til avsløringen av Ghabel Lunde. I et blogginnlegg onsdag peker han på at det er en rekke prinsipielle spørsmål ved denne saken.

“For eksempel: Om det var en insider som kom med anonyme twitterkommentarer om det indre livet i ledelsen i Statoil, ville vi da se det som en oppgave for norske journalister å avsløre vedkommende?

Om noe liknende skjedde i politiet?

Svaret er åpenbart nei.

Det ville være fullstendig på jordet å gjøre noe slikt. I Sverige ville det til og med være forbudt. Der er det ulovlig å drive kildejakt.

Hva er det da som gjør det legitimt å jakte på egne mediekolleger? Er det fordi kommentarene har gått ut over oss?”, spør Stephansen.

Powered by Labrador CMS