Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg
Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

Fotballen kjemper om klikk

Nå har topplagene i norsk fotball fått enda en tabellplass å kjempe om.

Publisert Sist oppdatert

Med introduksjonen av dagmålinger på nettrafikken har TNS Gallup også introdusert en egen toppliste for alle klubbene i Adecco- og Tippeligaen. Så langt ligger trønderne i tet.

Konkurranse

Mediesjef Arne Knoph i Norsk Toppfotball forklarer at det er klubbene selv som har vært pådrivere for å få registrert nettrafikken sin hos TNS Gallup. Han forteller at det er etablert, etter klubbenes ønske, en egen digitalpott som er øremerket til nettopp slike tiltak i klubbene.

– Trafikk er avgjørende for nettsatsingene til fotballen og skal vi få kontroll på den, må vi bruke den offisielle valutaen for målinger, sier Knoph og legger til:

– Dessuten liker fotballen å konkurrere. Derfor har vi fått en egen fotballiste i tillegg til at nettsidene også er på topplisten. Dermed kan klubbene holde skikkelig oppsyn og ikke minst arbeide med å klatre opp på webtabellen.

Trøndersk ledelse

På toppen av listen er det Rosenborg som troner med 4671 unike brukere i snitt hver dag mandag til søndag. Neste på listen er Brann med nesten 3900 unike brukere og Vålerenga på en tredjeplass med 3541 unike brukere.

– Mediedelen er et satsingsområde i klubbene, og mange gjør det veldig godt etter hvert. Det er klart det er forskjeller mellom klubbene i de to øverste ligaene.

Powered by Labrador CMS