Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg
Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

Fotballen kjemper om klikk

Nå har topplagene i norsk fotball fått enda en tabellplass å kjempe om.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med introduksjonen av dagmålinger på nettrafikken har TNS Gallup også introdusert en egen toppliste for alle klubbene i Adecco- og Tippeligaen. Så langt ligger trønderne i tet.

Konkurranse

Mediesjef Arne Knoph i Norsk Toppfotball forklarer at det er klubbene selv som har vært pådrivere for å få registrert nettrafikken sin hos TNS Gallup. Han forteller at det er etablert, etter klubbenes ønske, en egen digitalpott som er øremerket til nettopp slike tiltak i klubbene.

– Trafikk er avgjørende for nettsatsingene til fotballen og skal vi få kontroll på den, må vi bruke den offisielle valutaen for målinger, sier Knoph og legger til:

– Dessuten liker fotballen å konkurrere. Derfor har vi fått en egen fotballiste i tillegg til at nettsidene også er på topplisten. Dermed kan klubbene holde skikkelig oppsyn og ikke minst arbeide med å klatre opp på webtabellen.

Trøndersk ledelse

På toppen av listen er det Rosenborg som troner med 4671 unike brukere i snitt hver dag mandag til søndag. Neste på listen er Brann med nesten 3900 unike brukere og Vålerenga på en tredjeplass med 3541 unike brukere.

– Mediedelen er et satsingsområde i klubbene, og mange gjør det veldig godt etter hvert. Det er klart det er forskjeller mellom klubbene i de to øverste ligaene.

Powered by Labrador CMS