Mediepolitisk talsmann Kårstein Løvaas i Høyre mener NRK trenger uansett å effektiviseres, lavere lisens eller ei. CF-Wesenberg@kolonihaven.no
Mediepolitisk talsmann Kårstein Løvaas i Høyre mener NRK trenger uansett å effektiviseres, lavere lisens eller ei. [email protected]

- NRK må effektiviseres

Og det handler ikke om lavere lisens. 

Publisert Sist oppdatert

- Her må de rette baker for smed. For programmet for standardisering av distriktskontorene ble initiert lenge før lisensen ble endret. NRK er jo, selv om de lager godt kvalitetsinnhold, en kjempe som har vokst seg stor, og som har innsparingspotensiale, sier mediepolitisk talsmann Kårstein Løvaas i Høyre til Journalisten.

Bakgrunnen for Løvaas’ utspill er divisjonsdirektør Grethe Gynnild-Johnsens utsagn om at NRK ikke får like mye i lisensøkning som ønsket, og at det bidrar til at lisenskringkasteren må kutte

- Store mediehus i Norge har gjennomført dype kutt og leverer fortsatt godt innhold. Det er nok fornuftig at NRK tar en gjennomgang av sin drift. 

Løvaas mener samtidig at Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad legger seg opp i NRKs drift når hun til Journalisten sier at hun mener kuttene i distriktsdivisjonen burde vært styrebehandlet. 

Riktig med effektivisering

Han mener at Arnstad snakker som distriktsrepresentant og viser til at de to distriktskontorene i Trøndelag og Hedmark og Oppland fortsatt vil være de største i NRK. Også etter kuttene. 

- Det er et betydelig mediehus. Jeg er tilfreds med at de vil levere et like godt produkt.

Løvaas legger til at han tror det er drevet godt effektiviseringsarbeid i tidligere år og at det samme vil skje i årene framover.

- Jeg tror det som skjer nå er riktig. Det er få bedrifter og virksomheter i Norge som utvikler seg uten å tenke på effektivisering. Det at politikerne nå peker i retning av NRKs finansiering, tror jeg vil bidra til det. 

 

Powered by Labrador CMS