Oslo-politiet har Twitter-problemer. Det skyldes trolig at flere kontorer er berørte mens Twitter jobber med å stoppe et hackerangrep.
Oslo-politiet har Twitter-problemer. Det skyldes trolig at flere kontorer er berørte mens Twitter jobber med å stoppe et hackerangrep.

Twitter-trøbbel for Oslo-politiet

– Vi får ikke benyttet den i det hele tatt.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT: Oslo-politiet er nå tilbake på Twitter. Rett etter klokken åtte torsdag morgen, kunne politiet sende ut sin første twittermelding på cirka 10 timer.

____

Oslo-politiet får for øyeblikket ikke brukt sin Twitter-konto. Det er usikkert om det har noe å gjøre med det store hackerangrepet mot kjendiskontoer i USA.

Oslo-politiets Twitter-konto er den eneste av de forskjellige politidistriktenes kontoer som har teknisk trøbbel natt til torsdag.

– Vi får ikke benyttet den i det hele tatt, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Twitter skal ha stengt ned en god del verifiserte kontorer i forsøket på å bukt med hackerangrepet, og siden oslopolitiets konto har en god del flere følgere enn landets øvrige politidistrikter med over 380.000 følgere, så kan dette være årsaken.

Politiet bruker Twitter til å informere om aktuelle hendelser og operasjoner gjennom hele døgnet. I Oslo har det uansett vært en stille natt. Også Vest politidistrikt og Nordland politidistrikt har ikke brukt kontoen på flere timer, men det skyldes også at det har vært en stille natt uten hendelser, ikke tekniske problemer, får NTB opplyst.

Kontoene til blant annet tidligere president Barack Obama, Joe Biden og Bill Gates ble i går kveld norsk tid hacket i det som tilsynelatende er en bitcoin-svindel.

Twitter har bekreftet at selskapet jobber med å løse det som omtales som en «sikkerhetshendelse».

Ifølge VG har Twitter meldt at brukere vil kunne ha problemer med å poste meldinger eller endre passord mens de jobber med hendelsen. Problemene skal først og fremst gjelde for såkalte verifiserte kontoer.

Powered by Labrador CMS