Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Glenn Slydal Johansen
Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Sport og valgdekning opp i Kringkastingsrådet

Antallet klager mot NRK øker igjen til rådet som ledes av Per Edgar Kokkvold.

Publisert Sist oppdatert

Kringkastingsrådet mottar mange henvendelser om NRKs sportsdekning. 82 klager, hvorav 75 er overliggere fra tidligere, skal behandles på neste møte i rådet, torsdag 20. april.

Noen mener det er for mye sport, mens andre er misfornøyd med at sendeskjemaet endres, skriver NRK i pressemeldingen som inviterer til møtet. 

NRK stiller mannssterke med programdirektør Øyvind Lund, mediesjef Arne Helsingen, rettighetssjef Runar Østmo og redaksjonssjefene Janne Fredriksen og Anders Sårheim for å innlede om sportsdekningen.

På programmet står også en orientering om NRKs dekning av den kommende valgkampen og stortingsvalget. Programredaktør Kyrre Nakkim vil fortelle om NRKs planer.

Totalt skal det behandles 166 klager og henvendelser i løpet av møtet. Du kan lese alle, inkludert sportsoverliggerne, her.

Totalt nærmer antallet klager hittil i år seg 1.000, noe som ifølge rådssekretær Erik Skarrud gjør at 2017 ligger an til å bli det nest mest aktive noensinne for rådet. I rekordåret 2015 var det 6.790 klager til rådet, hvorav rundt 3.600 var tilknyttet Fredrik Skavlans intervju av politikeren Jimmie Åkesson fra Sverigedemokraterna.

I 2014 og i fjor var det henholdsvis 838 og 760 klager til rådet.

Powered by Labrador CMS