Sidsel Avlund. Foto: Kathrine Geard
Sidsel Avlund. Foto: Kathrine Geard

Videofrist utsatt

Pressefotografenes Klubb (PK) skuffet over pågangen til videoklassen i Årets Bilde.

Publisert Sist oppdatert

Fristen for å levere bidrag til konkurransen Årets Bilde 2009 gikk egentlig ut 4.januar. Men PK er ikke fornøyd med deltakelsen i videoklassen og gir tv-fotografene en uke ekstra til å finne fram sine beste reportasjer.

– Vi har fått for få videoinnslag og forskyver fristen til 11.januar, sier styremedlem Sidsel Avlund.

Løft

Fjorårets nysatsing på videoklasse med egen jury ga et løft i deltakelsen. Og Avlund legger ikke skjul på at PK hadde håpet at veksten ville fortsette i år. Men da fristen løp ut var bare sju bidrag kommet inn, mot 14 i fjor.

– Problemet er at Årets Bilde ikke er innarbeidet blant videojournalistene i NRK og TV 2, slik det er blant stillsfotografene, som alle venter på og vet når konkurransen kommer. Det er tyngre enn vi håpet å etablere dette som en tradisjon i våre rekker, sier Avlund, sjøl fotograf i NRK.

Arena

Hun håper ny frist vil anspore folk tid til å finne fram og bearbeide saker de har liggende.

– Årets Bilde er en viktig arena for å få vist fram godt håndverk som vi er stolte av, sier Avlund.

Bidragene kan være en reportasje eller et utdrag fra en reportasje. Det kan også være en scene fra en dokumentarfilm. Fotografen skal velge ut en sammenhengende eller redigert sekvens på maks tre minutter, som den enkelte selv mener representerer godt fotografisk håndverk og god fotojournalistisk innsikt.