Can Dündar ble satt fri i forrige uke, etter å ha sittet fengslet siden november. Foto: Wikimedia Commons
Can Dündar ble satt fri i forrige uke, etter å ha sittet fengslet siden november. Foto: Wikimedia Commons

Tyrkisk redaktør vil forlate landet etter løslatelse

Can Dündar sier han vil trosse myndighetenes reiseforbud.

Publisert Sist oppdatert
Den tyrkiske redaktøren ønsker å forlate Tyrkia etter at han ble løslatt fra fengsel i forrige uke. Can Dündar stilte onsdag opp på en pressekonferanse i Istanbul der han erklærte at løslatelsen av ham og kollegaen Erdem Gül er et nederlag for president Recep Tayyip Erdogan.

Dundar er sjefredaktør i den sekulære avisen Cumhuriyet, som er sterkt kritisk til den tyrkiske presidenten som av kritikere anses som stadig mer autoritær.

Dündar og Gül ble pågrepet i november etter at avisen publiserte et videoopptak som angivelig viste hvordan tyrkiske etterretningsoffiserer hjalp til med å sende våpen til opprørere i Syria.

En domstol har gitt ordre om at Dündar skal levere inn passet og bli i Tyrkia. Men Dündar sier at han vil trosse forbudet og forsøke å reise ut av landet.

Både han og Gül ble satt fri fredag etter en kjennelse i landets grunnlovsdomstol, der det ble fastslått at det er et brudd på pressefolkenes sivile rettigheter å holde dem fengslet.

Pågripelsen av de to journalistene er blitt fordømt av menneskerettighetsorganisasjoner, som mener at saken viser regjeringens manglende respekt for presse- og ytringsfrihet.

Powered by Labrador CMS