Facebook er førstevalget for å finne informasjon om det som skjer lokalt

Presser lokalavisene, viser ny undersøkelse. 

Publisert Sist oppdatert

Klassekampen skriver mandag at 74 prosent av de spurte i en nasjonal spørreundersøkelse bruker Facebook til å hente ut lokal informasjon. Langt flere enn lokalavisenes papirutgaver som blir foretrukket av 67 prosent. 

Det er medieforsker Ragnhild Kr. Olsen ved Handelshøyskolen BI som står bak undersøkelsen som ser nærmere på mediebruk og lokalaviser. Av de spurte forteller riktignok 77 prosent at de henter informasjon fra lokalavisenes forsider, men forskeren forklarer at Facebook er det foretrukne alternative når de ser nærmere på mediebruken. 

Troverdigheten til Facebook er det så som så med. Av de spurte mener 12 prosent at nettgiganten leverer troverdig informasjon. Til sammenligning mener 50 prosent tilsvarende om papiravisene. 

– Det er ikke så overraskende at tilliten er høyere til en lokalavis enn Facebook, men det er et tankekors at Facebook med den lave tilliten har fått en så framtredende posisjon som informasjonskanal i lokalsamfunnet, sier Olsen til Klassekampen.

48 prosent mener at de lokale papiravisene leverer grundig informasjon, men om nettavisene mener bare 29 prosent det samme. 

Olsen mener det viser at lokalavisene ikke har lyktes med å overføre de positive verdiene fra papir til nett.

Powered by Labrador CMS