NJ-leder Hege Iren Frantzen mener det vil være fornuftig å gjennomføre en ny undersøkelse for å finne ut av om den oppryddingen som nå gjøres i mediehusene har hatt en effekt. Foto: Martin Huseby Jensen
NJ-leder Hege Iren Frantzen mener det vil være fornuftig å gjennomføre en ny undersøkelse for å finne ut av om den oppryddingen som nå gjøres i mediehusene har hatt en effekt. Foto: Martin Huseby Jensen

5.700 svar på pressens #metoo-undersøkelse

NJ åpner for ny runde om en tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Knappe to uker gikk det fra undersøkelsen ble sendt ut til svarfristen var gått ut. 5.700 mediefolk har svart på spørsmål om de har opplevd seksuell trakassering på jobb. 

Bak undersøkelsen står Fagpressen, Landslaget for Lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag. Allerede etter en time kom flere hundre svar inn. NJ-leder Hege Iren Frantzen, forteller at mange har vært i kontakt med NJ om undersøkelsen. Hennes opplevelse er at undersøkelsen er godt mottatt. 

– Det er et godt tall og det er fint at så mange tatt seg tid til å svare på en så viktig undersøkelse i en ellers hektisk hverdag.

Hva som kommer ut av undersøkelsen vil vi ikke få vite før i midten av desember. Å ta resultatet på alvor blir viktig, sier NJ-lederen. Og så må arbeidsgiverne ta ansvar for å sørge for at rutinene i bedriftene er på plass. 

#metoo-kampanjen har fått stor oppmerksomhet i mediene. Både om seksuell trakassering blant mediebedrifter, men også i andre næringer. Kampanjen er rett og slett blitt viktigere enn noen hadde forutsett. 

– Vi står ved et veiskille, og det blir forandringer. Jeg tror alle som har hørt historiene skjønner alvoret. Vi kan ikke ha det slik, sier hun.

Frantzen åpner for at det burde gjennomføres en ny undersøkelsen om en tid for å studere effekten av oppryddingen som pågår i mediehusene. For å se om det har vært en bedring. 

– Vi vil jo at det skal være et veiskille. 

Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening er godt fornøyd med hvor mange som har svart på undersøkelsen.

– Vi har jo som kjent ikke oversikt over hvor mange som har fått lenken til undersøkelsen tilsendt og vil derfor ikke kunne snakke om en nøyaktig svarprosent, men vi har et godt grunnlag som vi kan jobbe videre med når vi nå skal analysere funnene.

 

 

Powered by Labrador CMS