Richard Aune (midt foran) får med seg Rolf Johansen (foran til høyre) som 1. nestleder og Hege Fagerheim (foran til Venstre) som 2. nestleder. I styret er også Atle Bjurstrøm, Monica White Martinsen, Lars Toverud, Mari Rollag Evensen og Anne-Berit Larsen. Varaene; Laila Bakken, Pål Plassen, Simen Wetrhus Stordahl, Annette Hobson, Ann Kristin Liestøl og Hanna Thorsen. Foto: NJ

Richard Aune skal lede 1.714 medlemmer i NRKJ

Tar over etter Sidsel Avlund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mangeårig tillitsvalgt i NRK, Richard Aune, ble i går stemt fram som ny leder for landets største journalistklubb - NRKJ. Dette skjedde under NRKJs årsmøte på Klækken utenfor Hønefoss. NRKJ har 1.714 medlemmer.

Aune sier til Journalisten at det viktigste for NRKJ i tiden fremover er å sikre gode arbeidsforhold og på den måte sørge for godt innhold og god journalistikk.

Mer om NRKJ kan du lese her

– I en tid der det blir færre journalister, både i og utenfor NRK, og stadig flere informasjonsrådgivere er det helt avgjørende at NRK er i stand til å opprettholde kvaliteten på tilbudet vårt. Vi må rett og slett få tid til å gjøre jobben vår skikkelig, og det er ingen selvfølge for våre medlemmer i dag.

NRK har kuttet 300 stillinger de siste par årene. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sa tidligere i høst at kuttene kan bli større og mer omfattende. I begynnelsen av året ble det blant annet gjennomført kutt av 40 stillinger ved NRKs distriktskontorer.

Aune sier at tillitsvalgte på alle nivåer vil sørge for å passe på kvaliteten i møte med redaktører, direktører og kringkastingssjef.

– Sammen skal vi være veldig tydelig på at vi ikke godtar innsparinger som går på bekostning av kvaliteten på det vi lager.

Mer om NRK finner du her

Powered by Labrador CMS