Romeriks Blad. Foto: Martin Huseby Jensen
Romeriks Blad. Foto: Martin Huseby Jensen

Fjernet gjeddejentene

Ansvarlig redaktør Mange Storedal tok affære – slettet artikkel og gikk kanossagang.

Fredag fortalte Journalisten om en artikkel i Romerikes Blad som hadde vekket oppmerksomhet av en negativ art hos avisens lesere. Artikkelen, som handlet om tre kvinner som lærte å fiske gjedde, hadde på tittelplass og i ingressen seksuelt ladede vendinger.

«For disse jentene betyr størrelsen alt» sto det å lese på tittelplass. Ingressen fulgte opp «De bruker gummi og vil ha den størst mulig».

Reagerte kraftig

Artikkelen som sto på trykk, ble også publisert på nett. Etter noen timer hadde leserne reagert såpass at tittel og ingress ble skrevet om. Noe senere ble artikkelen slettet.

–  Vi fjernet artikkelen av hensyn til den ene av de tre kvinnene, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal.

Han har ennå ikke selv vært i kontakt med kvinnen, men er blitt fortalt at hun reagerte kraftig og ikke ville være assosiert med oppslaget om gjeddejentene.  Dermed ble artikkelen fjernet, selv om inngangen var omskrevet.

Nyhetsredaktør Trine Kjus sa fredag formuleringene var en bommert:

– Det var et skriveteknisk grep vi syntes var morsomt. Vi kunne ikke forutsi reaksjonene. Det var ment som uskyldig humor. Men vi legger oss flate og innser at vi har bommet.

Ikke morsomt

Storedal forteller at han fredag kontaktet de to andre kvinnene og sa unnskyld. De aksepterte ifølge redaktøren hans unnskyldning for at oppslaget ble som det ble og skal ha lagt saken bak seg.

– Jeg har forsøkt å få tak i den tredje kvinnen, men hun har ikke svart på mine henvendelser slik at jeg kan si unnskyld.

Redaktøren karakteriserer artikkelen etter at den ble redigert i på rb.no som en kurant, fin og grei sak, men av respekt for kvinnene ble den likevel fjernet, uten at han mener det var en publististisk nødvendighet.

– Synes du dette var et morsomt skriveteknisk grep?

– Nei.

 

Powered by Labrador CMS