Mecom-avis trues i Polen

Krav om oppløsning av selskapet som eier dagsavisen “Republikken”.

Den polske storavisa Rzeczpospolita, som eies gjennom Mecoms norske datterselskap Presspublica Holding Norway (PHN), kan bli overtatt av den polske staten, melder International Press Institute.

Det har i flere år pågått en strid mellom Mecom og polske myndigheter om avisa, som ble privatisert i 1996. Staten har beholdt 49 prosent av aksjene i utgiverselskapet Presspublica SA. Mecom kjøpte seg inn i 2006.

Nå har det statlige selskapet gått til retten med et krav om oppløsning. Hvis det oppløses eller blir slått konkurs vil staten gjennom avtalene som eksisterer i selskapet ha anledning til å overta utgiverrettighetene selv. Dermed kan Rzeczpospolita gjenoppstå som statlig avis eller selges til nye eiere.

Rzeczpospolita kommer ut seks dager i uka og er blant Polens største aviser. PHN hevder at forslaget om å oppløse utgiverselskapet, noe som kan føre til statlig heleierskap, er politisk motivert.

Avisen omtales som liberalkonservativ og er kritisk til regjeringen. Myndighetene anklager avisledelsen for å ha tatt parti i fjorårets presidentvalg.

 

 

 

Powered by Labrador CMS