Sigrid Hvidsten. Foto: Birgit Dannenberg
Sigrid Hvidsten. Foto: Birgit Dannenberg

«Norsk kjendispresse var utrolig redd for at noen skulle drive journalistikk på dem»

Dagbladet ville lage en morsom sak om kjendispressen. Slik gikk det ikke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet Fredag skulle skrive en kosesak om kjendispressen. Ifølge Sigrid Hvidsten skulle den blant annet handle om når de første kjendisbladene kom og hva som selger best.

– Vi hadde ikke tenkt å skrive en kritisk sak, den skulle være morsom. Og så møtte vi motstanden ganske tidlig, faktisk allerede fra dag én. Norsk kjendispresse var utrolig redd for at noen skulle drive journalistikk på dem, forteller Hvidsten som er leder for Fredag.

Nei fra Haave

Hvidsten mener det er vanskeligere å komme innpå kjendisjournalistene enn det er på andre lukkede miljøer i samfunnet.

Ganske tidlig i prosessen henvendte de seg til sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør med forespørsel om å få følge en journalist gjennom en arbeidsdag.

Ifølge Hvidsten ble forespørselen kontant avfeid av Haave.

Lite flatterende på Facebook

Så, etter hvert som arbeidet skred fram, ble arbeidet omtalt på Facebook og journalist Line Tiller omtalt i lite flatterende ordelag. Her forsøkte noen å stanse artikkelen uten å vite hva den skulle være. På dette tidspunktet var det fortsatt snakk om å lage en morsom artikkel. Mens det på Facebook ble påstått at det var en negativ sak.

– Så du kan si personen styrte reportasjen i den retningen den endte opp i?

– Absolutt, svarer Hvidsten kontant.

Den samme personen, som Dagbladet har anonymisert, er tidligere kjendisjournalist. Hun sendte en epost til sine tidligere kolleger, som også blir omtalt som familie, og advarte dem om at Dagbladet arbeidet med en artikkel om kjendispressen.

Kameraknusing

Siden Dagbladet ikke fikk følge kjendisjournalistene fra Se og Hør, valgte Tiller like gjerne å dra på motevisning. Her møtte de blant andre en fotograf fra Side2/Nettavisen som truet med å knuse Dagblad-fotografens kamera.

Han bekrefter hendelsen overfor Journalisten og sier at det var en spontanreaksjon på at de tok bilder av ham uten å spørre først.

Spent på reaksjonene

VGs kjendisjournalist Camilla Bjørn twitret på torsdag at hun gleder seg til å se saken. Og forsiden på magasinet er markedsført i torsdagsavisen. Hvidsten er spent på reaksjonene fra folk når de har lest reportasjen.

– Det jeg synes er veldig spennende med saken er at den viser at norsk kjendispresse er redde for at vi skal skrive om dem.

Hvidsten utelukker ikke at det kan komme med mer mediekritiske artikler i Fredag også fremover.

Powered by Labrador CMS