SØKER: Geir Arne Bore er en av de seks som ønsker å bli assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Foto: Birgit Dannenberg

Seks vil bli NK i NR

Geir Arne Bore vil bli assisterende generalsekretær i NR. Se hvilke andre fem som også har lyst på stillingen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Redaktørforening (NR) hadde mottatt seks søknader da søknadsfristen til stillingen som nestkommanderende i Norsk Redaktørforening (NR) gikk ut tirsdag.

Blant søkerne er Drammens Tidendes avtroppende sjefredaktør Geir Arne Bore, som tidligere i år også søkte på jobben som generalsekretær i Norsk Presseforbund. Den gang endte det med en ny utlysning, hvor tidligere A-magasinetredaktør Kjersti Løken Stavrum trakk det lengste strået.

En av konkurrentene til Bore er Hans Hjellemo, som i likhet med Bore også søkte på stillingen som Kokkvolds etterfølger. Hjellemo har erfaring som journalist fra NRK og Dagens Næringsliv. Han sluttet som redaktør i bransjebladet Kampanje i 2009 etter åtte år i stillingen. De siste årene har Hjellemo jobbet som konsulent.

De fire “nye”

De fire øvrige søkerne er:

Gunnar Bleness. Var inntil i fjor høst utviklingssjef i Egmont Hjemmet Mortensen og jobber i dag som daglig leder og partner i konsulentselskapet CtrlAlt. Han har også ledererfaring fra Dagbladet.

Arnt Sommerlund. Var i perioden 2001-2006 ansvarlig redaktør og (de to siste årene) også administrerende redaktør i Romsdals Budstikke. Var inntil nyttår kommunikasjonssjef i Helse Møre og Romsdal, før han gikk over i en stilling som spesialrådgiver i Helse Midt-Norge.

Reidun Kjelling Nybø. Er kultur- og reportasjeredaktør i Avisa Nordland. Startet sin journalistkarriere i Nordlandsposten før hun gikk til Nordlands Framtid, inntil de to avisene ble fusjonert til Avisa Nordland. Er styreleder i IJ foruten at hun sitter i styret til Norsk Redaktørforening.

Sissel Ambjør. Har mangeårig journalisterfaring fra Arbeiderbladet og A-Pressens Oslo-redaksjon (Apor), før hun ble utviklingsredaktør i Avisenes Nyhetsbyrå. Har også vært kultur- og nettredaktør i Nationen og er nå nettredaktør i Kommunesektorens organsiasjon (KS).

Den nye assisterende generalsekretæren skal tiltre 1. september i år, når dagens assisterende Arne Jensen overtar som generalsekretær etter Nils E. Øy.

 

 

Powered by Labrador CMS