SØKER: Geir Arne Bore er en av de seks som ønsker å bli assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Foto: Birgit Dannenberg
SØKER: Geir Arne Bore er en av de seks som ønsker å bli assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Foto: Birgit Dannenberg

Seks vil bli NK i NR

Geir Arne Bore vil bli assisterende generalsekretær i NR. Se hvilke andre fem som også har lyst på stillingen.

Norsk Redaktørforening (NR) hadde mottatt seks søknader da søknadsfristen til stillingen som nestkommanderende i Norsk Redaktørforening (NR) gikk ut tirsdag.

Blant søkerne er Drammens Tidendes avtroppende sjefredaktør Geir Arne Bore, som tidligere i år også søkte på jobben som generalsekretær i Norsk Presseforbund. Den gang endte det med en ny utlysning, hvor tidligere A-magasinetredaktør Kjersti Løken Stavrum trakk det lengste strået.

En av konkurrentene til Bore er Hans Hjellemo, som i likhet med Bore også søkte på stillingen som Kokkvolds etterfølger. Hjellemo har erfaring som journalist fra NRK og Dagens Næringsliv. Han sluttet som redaktør i bransjebladet Kampanje i 2009 etter åtte år i stillingen. De siste årene har Hjellemo jobbet som konsulent.

De fire “nye”

De fire øvrige søkerne er:

Gunnar Bleness. Var inntil i fjor høst utviklingssjef i Egmont Hjemmet Mortensen og jobber i dag som daglig leder og partner i konsulentselskapet CtrlAlt. Han har også ledererfaring fra Dagbladet.

Arnt Sommerlund. Var i perioden 2001-2006 ansvarlig redaktør og (de to siste årene) også administrerende redaktør i Romsdals Budstikke. Var inntil nyttår kommunikasjonssjef i Helse Møre og Romsdal, før han gikk over i en stilling som spesialrådgiver i Helse Midt-Norge.

Reidun Kjelling Nybø. Er kultur- og reportasjeredaktør i Avisa Nordland. Startet sin journalistkarriere i Nordlandsposten før hun gikk til Nordlands Framtid, inntil de to avisene ble fusjonert til Avisa Nordland. Er styreleder i IJ foruten at hun sitter i styret til Norsk Redaktørforening.

Sissel Ambjør. Har mangeårig journalisterfaring fra Arbeiderbladet og A-Pressens Oslo-redaksjon (Apor), før hun ble utviklingsredaktør i Avisenes Nyhetsbyrå. Har også vært kultur- og nettredaktør i Nationen og er nå nettredaktør i Kommunesektorens organsiasjon (KS).

Den nye assisterende generalsekretæren skal tiltre 1. september i år, når dagens assisterende Arne Jensen overtar som generalsekretær etter Nils E. Øy.

 

 

Powered by Labrador CMS