Heidi Molstad Andresen. Foto: Nina Hansen
Heidi Molstad Andresen. Foto: Nina Hansen

Hun overtar etter Haugsbø

Nestlederen i Skup-styret, Heidi Molstad Andresen, foreslås som ny leder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Heidi Molstad Andresen arbeider i Dagbladet.

Styreleder Håkon Haugsbø sa til Journalisten i forrige måned at han ikke ønsker gjenvalg etter tre år i vervet.

Foreslår tre fra NRK

– Det er på tide å slippe nye til, og for meg å prioritere familien. Det er rett og slett et spørsmål om kapasitet, og at man ikke bør sitte for lenge i en slik posisjon, sa Haugsbø til Journalisten.

Nå er valgkomiteens forslag til nytt styre klart. I innstillingen er dagens nestleder Heidi Molstad Andresen foreslått som ny leder og Ståle Hansen fra NRK er innstilt som ny nestleder. Det øvrige styret foreslås slik:

Anders Børringbo (NRK), Gøril Engesvik (Trønder-Avisa), Jan Gunnar Furuly (Aftenposten), Siri Gedde Dahl (Aftenposten), Ina Gundersen (Stavanger Aftenblad), Vilde Helljesen (NRK), Grete Holstad (Adressa), Marianne Johansen (VG), Bjørn Olav Nordal (Frilans), Jens Chr. Nørve (TV 2), Ingvild Rugland (BT), Amund Trellevik (Dagsavisen), Lillian Vambheim (Dagbladet).

Av disse er Furuly, Engesvik, Trellevik, Rugland, Holstad, Børringbo, Helljesen og Johnsen på gjenvalg. De tre sistnevnte har vært vararepresentanter.

Sterk kvinnerepresentasjon

Renie Thorleifsson fra NRK som i samarbeid med Trond Idås i NJ har gjort valgkomitearbeidet sier til Journalisten at de er stolte over den sterke kvinnerepresentasjonen.

Av de femten kandidatene er ni kvinner.

– I gravejournalistikken har det i flere år vært ganske lik representasjon mellom kjønnene. Vi mener at dette er veldig gode kandidater og tror det er kandidater som vil fungere godt. Nå er det for en stor del opp til arbeidsgiverne å sørge for at de får tid til å utføre oppgavene sine. Dette er en frivillighetsorganisasjon og vi er avhengige av at folk får tatt seg fri fra det vanlige arbeidet, sier Thorleifsson.

Hun sier at det fremdeles kan komme benkeforslag på generalforsamlingen og at det dermed ikke er gitt at dette blir den endelige sammenstillingen.

– Men det som er gitt er at det blir det antallet representanter som det ble avgjort på årsmøtet. Vi kan dermed ikke utvide styret hvis det skulle komme gode kandidater på tampen, sier hun.

Vil ha Stanghelle som goodwillambassadør

Det skal også velges en kontrollkomité som skal holde oversikt over pengebruken gjennom året. Valgkomiteen foreslår at Tuva Raanes Bogsnes fra TV 2, Trond Sundnes fra Dagens Næringsliv og Kjetil Stormark fra Dalane Tidende.

Nytt i Skup-sammenheng er at et eget råd og en kontrollkomiteen erstatter det som så langt har hatt tittelen representantskapet.

Til det nyopprettede rådet med «goodwillambassadører» har valgkomiteen innstilt følgende:

Astrid Aure (KK), Une Bratberg (Vårt Land), Grethe Gynnild Johnsen (NRK), Anne Hafstad (Aftenposten/NR), Håkon Haugsbø (NRK), Trond Idås (NJ), Arne Jensen (NR), Frode Rekve (IJ) og Harald Stanghelle (Aftenposten/NR).

Valget av nytt styre, kontrollkomité og råd finner sted på Skups generalforsamling førstkommende fredag.

Powered by Labrador CMS