– Tenk deg nøye om

Sissel Ambjør (45) valgte å forlate Nationen med sluttpakke i fjor sommer, men er nå tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Ambjør er en av de fem medieansatte som bidrar med sine erfaringer i boka «Sluttpakkefesten». Noen fest kan man imidlertid ikke kalle hennes opplevelser.

Tur-retur

Ambjørs stilling som kulturredaktør i Nationen ble lagt ned i kjølvannet av finanskrisen. Hun hadde ikke lyst til å jobbe med andre typer journalistikk i landbruksavisen, og valgte derfor å ta imot tilbudet om sluttpakke.

I vinter besluttet Nationen seg for å utvide og oppgradere nettutgaven sin, og Ambjør fikk den nyopprettede stillingen som nettsjef.

– Jeg var tilbake i Nationen 1. mars. Det er kjempehyggelig, og jeg fikk en svært god mottakelse, forteller hun.

Advarer

Under en debatt på Nordiske Mediedager i Bergen i forrige uke fortalte andre sluttpakkemottakere om positive erfaringer med ordningen. Ambjør poengterer at erfaringene må ses over tid:

– Den virkelige utfordringen kommer når sluttpakken er i ferd med å ta slutt. Mitt klare råd er: Tenk deg nøye om før du slår til. Det kan være fristende, men ta med i betraktningen hva du skal leve av etterpå.

Ambjør trekker fram flere opplevelser under sluttpakkeperioden sin. For det første fant hun ut at det var vanskeligere å få seg jobb enn det hun trodde på forhånd.

Gjelder mange

– Mediemarkedet er rimelig trangt. Det er etter hvert mange som har tatt sluttpakke, og som er på jobbjakt. Det andre jeg vil nevne er hvordan sluttpakker kan påvirke identiteten din. Mye er knyttet opp mot arbeidet vårt, vi snakker ofte med folk om jobben. Det er rart å ikke være i bransjen lenger. Jeg opplevde faktisk at noen syntes jeg var mindre interessant å snakke med. Dette har venner i andre bransjer også sagt. Men det forbauset meg virkelig.

Ambjør studerte flermedial ledelse etter at hun sluttet i Nationen i fjor. Det var en plan hun hadde, uansett. Dessuten jobbet hun noe for Oslo-avdelingen av Norsk Sykepleierforbund, med ledertrening og oppgradering av nettsiden deres.