Organisasjonsdirektør i NRK, Solveig Jølstad. Foto: NRK/Anne Liv Ekroll
Organisasjonsdirektør i NRK, Solveig Jølstad. Foto: NRK/Anne Liv Ekroll

Har justert grunnbemanningen

Mer enn 90 prosent av årsverkene i NRK utføres av fast ansatte, opplyser organisasjonsdirektør Solveig Jølstad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

30. september møtes ledelsen og journalistlaget i NRK for å diskutere vikarenes situasjon og rutinene for oppfølging av midlertidig ansatte. Møtet ble avtalt før Pia Beathe Pedersens stunt og skjer i kjølvannet av at fagforeningen i august kritiserte NRK for misbruk av vikarer når folk brukes opp mot fire år før de får beskjed om at de ikke får fortsette.

NRKJ mener varige behov for vikarer i mange redaksjoner betyr at bemanningen er feil og viser til flere avdelinger der midlertidig ansatte arbeider 100 prosent over flere år. NRKJ krever at dette behovet dekkes av fast ansatte, i tråd med arbeidsmiljøloven.

Vurderer bemanningsbehovet

– NRK jobber kontinuerlig med å vurdere bemanningsbehovet opp mot produksjonen. Det siste året har vi justert grunnbemanningen i flere redaksjoner som følge av dette, svarer Solveig Jølstad og viser til Nyhetsavdelingen, Produksjon, Sporten, Super og Nye Medier.

– Resultatet av dette er blant annet en bedre balanse mellom fast ansatte og midlertidige.

220 kontrakter

Hun opplyser at mer enn 90 prosent av årsverkene i NRK utføres av fast ansatte. Bedriften har 3.365 faste aktive årsverk. Nå i september jobber det i tillegg 199 vikarer, 39 midlertidige/prosjektansatte og 69 årsverk fordelt på 220 kontrakter sist måned.

Det er blant journalister i Nyhetsavdelingen, Produksjonsavdelingen, distriktskontorene og regionkontorene man finner flest av NRKs midlertidig ansatte.

– NRK trenger vikarer. Det illustreres ved at vi nå har ca. 90 medarbeidere i foreldrepermisjon og 60 medarbeidere i lengre ulønnede permisjoner. Dessuten dekker vikarer opp for fast ansatte som midlertidig får andre roller i NRK. Pluss at en ikke ubetydelig del av sykefraværet på 4,8 prosent, første halvår, er langtidssykefravær.

Turnus

I tillegg er det spesielt i turnusredaksjonene behov for å bruke vikarer ved kortere fravær.

– Sykefravær, velferdspermisjoner, permisjoner i forbindelse med tillitsverv, avspaseringer og ferieavvikling for å nevne de vanligste årsakene. Til dette bruker vi primært tilkallingsvikarer.

– Skaper retten til permisjon større behov for vikarer?

– NRK har en liberal permisjonspolicy. Denne muligheten for fast ansatte medarbeidere gir et visst behov for vikarer.

Praksis

Til påstandene om bruk og kast og dårlig oppfølging av vikarer bedyrer direktøren at de alltid vil undersøke om det er grunnlag for kritikk når NRK utsettes for det.

– NRK skal drive i samsvar med arbeidslivets lover, og vi skal fremstå som en god og attraktiv arbeidsgiver. Det er mitt inntrykk at lederne i NRK gjennomgående gjør en god jobb på dette området, også i forhold til midlertidig ansatte, sier Jølstad, men legger til:

– Samtidig skal vi benytte denne anledningen til å gjennomgå vår praksis og se på forhold som for eksempel hvordan vi gir tilbakemeldinger og følger opp våre midlertidig ansatte.

Hun presiserer at midlertidig ansatte er en viktig ressurs for NRK, og de skal selvsagt behandles på en god måte.

– Så er det også et faktum at det er flere som ønsker å jobbe i NRK enn de vi har plass til.

Powered by Labrador CMS