Marte Lindi i NRK Finnmark var en av dem som stilte på dugnad hos Heidi Hilima Monsen. Foto: Eskil Wie

Streikende NRK-journalister stilte opp for kreftsyk kollega

Journalistene fra NRK Finnmark trådte til på hagedugnad hos kreftsyke Heidi Nilima Monsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er så takknemlig. De har virkelig stått på og hjulpet meg i dag, det har vært helt fantastisk, forteller Heidi Nilima Monsen når Journalisten ringer.

Hun er sykmeldt fra redaktørjobben i den kvenske avisen Ruijan Kaiku, etter at hun fikk en kreftdiagnose i begynnelsen av 2018. Med cellegiftbehandling er hun ikke i så god form til å gjøre hagen klar for sommeren. Da de streikende NRK-journalistene i Alta fikk nyss om det, tok de kontakt og tilbød seg å stille på dugnad. I dag er de på plass i Monsens hage. De raker, kutter trær og kjører vekk hageavfall.

– Det er en fin gest å gjøre for en kollega som sliter litt, sier streikeleder og tillitsvalgt i NRK Finnmark, Stian Strøm. Han forteller at de 27 streikende journalistene som er fordelt rundt i distriktet, prøver å fylle dagene med fornuftige gjøremål når de ikke sitter streikevakt. Ifølge ham er streikeviljen stor.

– Som i resten av landet er den stor, og har egentlig bare litt større. De fleste har sett hvor viktig denne streiken er, og blir inspirert av trøkket ellers i landet, mener han. Strøm, som er vaktsjef og reporter, jobbet selv med luftambulansekrisen i nord da han ble tatt ut i streik. Han vedgår at det føles litt rart å ikke kunne følge opp saken. Valget hvor finnmarkingene kunne si sin mening om sammenslåingen med Troms, er en annen stor sak distriktskontoret ikke kunne dekke på grunn av streiken.

– Vi hadde garantert hatt mange folk til å dekke resultatet av avstemningen. Men sånn er det.

Strøm er i gang med å sette opp streikelistene for neste uke. At streikene kommer til å vare en stund, er han forberedt på.

– Men hvis partene plutselig skulle komme til enighet, er vi tilbake på jobb med en gang, sier han.

En av NRK journalistene som hjelper i hagen, får en god klem av Heidi Nilima Monsen. Foto: Eskil Wie

Monsen støtter kollegene i streik, og spesielt arbeidet for å bedre rettighetene til midlertidige. Takket være de streikende Alta-journalistene, går hun sommeren i møte med en velstelt hage.

– Tanken på hagearbeidet har hengt over meg som en mare. Jeg har ikke krefter til å gjøre det selv. Men å være ute i hagen er terapi for meg, forteller hun.

Powered by Labrador CMS