Se opptaket:

Morten Strøksnes og Rune Nilsen i Bodø NU under debatten i Bodø mandag kveld. Foto: NRK
Morten Strøksnes og Rune Nilsen i Bodø NU under debatten i Bodø mandag kveld. Foto: NRK

Korrupsjons=debatten i Bodø

Mortens Strøksnes’ anklager mot byens elite og medier debatteres i kulturhuset Stormen.

Publisert Sist oppdatert

Stappfull sal og skarpe fronter, slik var debatten om Morten Strøksnes’ kritikk av korrupsjonskultur i Bodø mandag kveld. Gikk du glipp av live-sendingen på Journalisten? Her er opptak fra møtet via NRK:

 

 

(Hvis du har problem med å åpne videoen på mobilen, noe som skjer på Android, kan det funke å se den via NRKs egen sak og i NRK-appen.)

Journalist, forfatter og skribent Strøksnes kritiserte i august Bodøs rådmann og en sentral eiendomsutvikler for å representere en ukultur av vennskap og kjennskap i byen han sa har rykte for å være korrupt. Det var starten på en hissig og ganske bitter offentlig diskusjon, der anklager om frimureri og konspirasjonstenkning haglet.

Debattmøtet i kulturkvartalet Stormen, som også er kjernepunkt i striden om vennskap og kjennskap i byen, ble arrangert av Helgeland og Salten Journalistlag. 

Redaktøren i nettavisa og månedsmagasinet Bodø Nu kalte i august Strøksnes “en avløpskanal for andres skit.” Avisa Nordland er klagd til PFU for sin dekning. Strøksnes var først ut i debatten mandag, men svært få av hans fremste kritikere fant anledning til å stille opp.

Journalist og utvikler i Rune Nilsen i Bodø Nu kalte under diskusjonen Strøksnes en “arrogant besserwisser”. – Geir Are Nilsen og Rune Nilsen skjeller meg ut for å si det som er sant, framholdt Strøksnes. Han mener skakkjørt lokalpatriotisme bidrar til å hindre en åpen debatt om byens utvikling.

  

Powered by Labrador CMS