Morten Strøksnes og Rune Nilsen i Bodø NU under debatten i Bodø mandag kveld. Foto: NRK
Morten Strøksnes og Rune Nilsen i Bodø NU under debatten i Bodø mandag kveld. Foto: NRK

Korrupsjons=debatten i Bodø

Mortens Strøksnes’ anklager mot byens elite og medier debatteres i kulturhuset Stormen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stappfull sal og skarpe fronter, slik var debatten om Morten Strøksnes’ kritikk av korrupsjonskultur i Bodø mandag kveld. Gikk du glipp av live-sendingen på Journalisten? Her er opptak fra møtet via NRK:

 

 

(Hvis du har problem med å åpne videoen på mobilen, noe som skjer på Android, kan det funke å se den via NRKs egen sak og i NRK-appen.)

Journalist, forfatter og skribent Strøksnes kritiserte i august Bodøs rådmann og en sentral eiendomsutvikler for å representere en ukultur av vennskap og kjennskap i byen han sa har rykte for å være korrupt. Det var starten på en hissig og ganske bitter offentlig diskusjon, der anklager om frimureri og konspirasjonstenkning haglet.

Debattmøtet i kulturkvartalet Stormen, som også er kjernepunkt i striden om vennskap og kjennskap i byen, ble arrangert av Helgeland og Salten Journalistlag. 

Redaktøren i nettavisa og månedsmagasinet Bodø Nu kalte i august Strøksnes “en avløpskanal for andres skit.” Avisa Nordland er klagd til PFU for sin dekning. Strøksnes var først ut i debatten mandag, men svært få av hans fremste kritikere fant anledning til å stille opp.

Journalist og utvikler i Rune Nilsen i Bodø Nu kalte under diskusjonen Strøksnes en “arrogant besserwisser”. – Geir Are Nilsen og Rune Nilsen skjeller meg ut for å si det som er sant, framholdt Strøksnes. Han mener skakkjørt lokalpatriotisme bidrar til å hindre en åpen debatt om byens utvikling.

  

Powered by Labrador CMS