Ikke berørt av streiken:Klassekampen alene på valen

Klassekampen er eneste papiravis i Oslo som ikke er berørt av streiken. – Vi kommer ikke til å benytte oss av situasjonen, lover ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen.

Publisert Sist oppdatert

– Tradisjonelt sett kom arbeideravisene ut under streik, fordi de tilhørte et annet tariffområde. Det var viktig at de kunne følge streiken og mane til samhold. Derfor er vi i god tradisjon, sier Bjørgulv Braanen.

Klassekampen er ikke medlem av Mediebedriftenes Landsforening (MBL), selv om de har en samarbeidsavtale med organisasjonen. Det er årsaken til at Klassekampen ikke er tatt ut i streik.

– Rart

– Det er litt rart å være eneste papiravis i Oslo som ikke er berørt av streiken. Men vi kommer ikke til å benytte oss av dette, selv om det er fristende. Avisen er et nisjeprodukt for radikale og kulturradikale, og skal vi vokse, må vi gjøre det av egen styrke. Likevel kommer vi for eksempel til å dekke fusjonen mellom Storebrand og Den norske Bank noe bredere enn hva vi ellers ville gjort. Vi dekker også VM i fotball. Aslak Sira Myhre er vår reporter i Seoul, sier Braanen.

– Lønnsnivå i Akersgata er høyt, men det er ikke representativt for de fleste journalister. Det er store lønnsforskjeller mellom journalistene. Det bør vi opplyse om i dagens situasjon, mener han.

Øke opplaget?

Bjørgulv Braanen vet ikke hva Klassekampen skal gjøre dersom Narvesen ber avisa om å øke opplaget.

– Hvis det blir aktuelt, må vi diskutere det med MBL og NJ først, sier redaktøren.

– Vi støtter de streikende fullt ut, selv om vi beklager at NTB er i streik. NTB er en viktig kilde for oss og vi bruker mye stoff fra dem, sier Bendik Wold, nestleder i klubben i Klassekampen.