Associated Press stakk av med den kanskje gjeveste Pulitzer-prisen, for reportasjen «Seafood for slaves». Foto: Skjermdump fra Associated Press
Associated Press stakk av med den kanskje gjeveste Pulitzer-prisen, for reportasjen «Seafood for slaves». Foto: Skjermdump fra Associated Press

Krig og flyktninger preget Pulitzer-prisene

Dekning av krigene i Afghanistan og Syria, flyktningkrisen og IS’ framgang dominerte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pulitzer-prisutdelingen fant sted i New York mandag. Avisene New York Times, New Yorker, Boston Globe og Tampa Bay Times vant i to kategorier hver.
 
New York Times og Thomson Reuters delte fotoprisen for beste nyhetsfotografi i forbindelse med dekningen av flyktningkrisen i Syria. New York Times’ andre pris gikk til Alissa Rubin, som skrev om afghanske kvinner mer enn 14 år etter at USA gikk inn i landet for å fjerne Taliban fra makten.
 
I kategori for breaking news var det Los Angeles Times som stakk av med prisen, for avisens dekning av San Bernardino-massakren.

Nyhetsbyrået Associated Press (AP) vant prisen for beste public service, som av mange regnes for å være den gjeveste av alle Pulitzer-prisene. AP fikk prisen for reportasjen «Seafood for slaves», som handler om brutale forhold i fiskeribransjen i Sørøst-Asia. Mer enn 2.000 menn som var tvunget til å arbeide under slaveliknende forhold i fiskeindustrien, ble løslatt av arbeidsgiverne etter at saken så dagens lys.

Powered by Labrador CMS