Optimist: Mekler Anne Cathrine Frøstrup. Foto: Bjørn Åge Mossin
Optimist: Mekler Anne Cathrine Frøstrup. Foto: Bjørn Åge Mossin

Mekleren satser på NRK-løsning ved midnatt

- Jeg er optimistisk, slo hun fast ved 21-tiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK/arbeidsgiverforeningen Spekter og NRKs Journalistlag/Norsk Journalistlag har meklet siden klokka 10 onsdag, med frist ved midnatt. Bakgrunnen for at det ble brudd i forhandlingene i slutten av april kan du lese her:

Krever 13.500 kr, fridag og betalt for jobbing på sosiale medier

Dersom partene ikke blir enige vil rundt 2.400 NRK-medarbeidere være i streik. Det inkluderer 1.710 medlemmer av NRKs Journalistlag og 685 NRK-ansatte som er organisert i Norsk Tjenestemannslag og Musikernes fellesorganisasjon, begge tilsuttet LO Stat. Konsekvensene vil blant annet være at alle nyhetssendinger og direktesendinger stanser opp. Det samme gjelder innholdsproduksjonen på nrk.no.

Optimistisk mekler

Rett før klokka 21 kom mekler Anne Cathrine Frøstrup ut til NRK, NTB og Journalisten, som var til stede for å dekke meklingen. I Dagsrevyen 21 slo hun fast at det var grunn til optimisme.

–Vi er enige om noe og så er det ting vi er uenige om. Det er både penger og prinsipper, og erfaringsmessig er det vanskeligere å bli enig om prinsipper enn det er om penger. Men også penger er utfordrende i år. Jeg er alltid optimist og har stor tro på at vi skal komme til enighet.

Til Journalisten sa Frøstrup, før hun gikk tilbake til meklingspartene.

– Jeg tar sikte på en avklaring ved midnatt.

Mekleren skal etter planen stille opp på nytt i Kveldsnytt klokka 23.00.

NJs landsstyre er samlet i Oslo og skal formelt godkjenne en eventuell streik, og implisitt åpne for bruk av organisasjonens konfliktfond. Fondet hadde en verdi på 79,4 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Meklingsvaker

NRKJ-medlemmer er samlet på meklingsvaker flere steder i landet onsdag kveld, for å følge innspurten hos Riksmekleren. I Oslo startet meklingsvaken klokka 20 på Internasjonalen ved Youngstorget, et historisk arnested for faglige aktiviteter. Der står musikk ved Daniel Kvammen og mat på programmet, med Ramona Kåss Furuset som konferansier.

Hege Fagerheim er streikegeneral for NRKJ og holdt appell på meklingsvaken i Oslo onsdag kveld. Foto: Bjørn Åge Mossin
Hege Fagerheim er streikegeneral for NRKJ og holdt appell på meklingsvaken i Oslo onsdag kveld. Foto: Bjørn Åge Mossin

Også på Krambua i Trondheim og på Hålogaland teater i Tromsø og i Bergen arrangerer NRKJ vake, der spente NRK-medarbediere venter på signaler fra den pågående meklingen.

2. nestleder og streikeleder for NRKJ, Hege Fagerheim, sa dette til Journalisten rett før hun gikk på scenen for å holde en appell på meklingsvaken i Oslo:

– Vi satser alt på å finne en god løsning for alle i NRK. Men dersom det skulle ende med konflikt, så har NRKJ en organisasjon som er utrolig godt rustet. Vi føler en sterk støtte i medlemsmassen, selv om det alltid vil være noen som ikke er helt forberedt på å havne i streik.

Powered by Labrador CMS