Jan M. Moberg, Teknisk Ukeblad. Foto: Eirik Helland Urke, Teknisk Ukeblad
Jan M. Moberg, Teknisk Ukeblad. Foto: Eirik Helland Urke, Teknisk Ukeblad

Teknisk Ukeblad jakter nye eiere

NITO og Tekna kjøper ut Polyteknisk Forening. Men de vil ikke sitte på eierskapet lenge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en kommentar på Teknisk Ukeblads (TU) nettsider skriver sjefredaktør og administrerende direktør Jan M. Moberg at de mandag starter en prosess med jakten på den nye eieren.

Årsaken er endringen i mediehuset fra å være en papirbladutgiver til å bli et digitalt mediehus.

Moberg skriver at den minste eieren med en andel på 5 prosent før helgen ble kjøpt ut av hovedeierne, fagforeningene NITO og Tekna. De eier nå en halvpart hver. Men det ønsker de ikke å gjøre lenge.

Selgeren, Polyteknisk Forening, var selv med på å starte opp Teknisk Ukeblad, den gang Polyteknisk Tidsskrift, for 162 år siden.

«TU Media AS vil i de kommende månedene undersøke interessen for om andre aktører ønsker å bli med på å utvikle virksomheten videre. 162 år etter at Polyteknisk Forening grunnla virksomheten åpnes det for eksterne eiere,» skriver Moberg, og legger til at det endelige valget om hvor prosessen ender ligger hos styrene i NITO og Tekna.

30 millioner i gjeld

Teknisk Ukeblad AS har så langt ikke levert regnskapstall for fjoråret. Men de to siste årene har morselskapet levert knappe overskudd 772.000 og 100.000 kroner. I 2012 leverte selskapet 11,7 millioner kroner i underskudd.

I 2014 viste balansen til Teknisk Ukeblad Media AS en egenkapital på 11,3 millioner kroner og gjeld på 30,4 millioner kroner.

I fjor kjøpte selskapet mediehuset Tek fra Amedia.

Steinvender AS er engasjert som rådgiver i prosessen med å finne nye eiere.

Klubbleder Mari Gisvold sier til Journalisten at de ansatte har kjent til det potensielle eierskiftet i en stund og at ledelsen har vært åpne om det. Bakgrunnen for at den ene eieren trekker seg ut og at de øvrige to vil redusere sin inflytelse i selskapet til fordel for en ny eier.

– Vi har snakket om et mulig eierskifte og vi er i utgangspunktet ikke negative til det. Det viktigste er at vi skal kunne være journalistisk uavhengige. Så lenge nye eiere ønsker å satse på oss og tenker langsiktig er ikke det noe negativt, sier klubblederen.

Hun forteller at det i TU er blitt veldig fint å jobbe etter kjøpet av Tek som følge av at de er blitt flere. Gisvold håper dette ikke endres med inntog av nye eiere.

Powered by Labrador CMS