Thor Woje. Foto: Birgit Dannenberg
Thor Woje. Foto: Birgit Dannenberg

RB kutter søndag og ti stillinger

Romerikes Blad (RB) legger ned søndagsutgaven i løpet av høsten og kutter samtidig ti stillinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

RB skriver at søndagsavisa vil gå inn i løpet av høsten for å skaffe penger til «en ambisiøs produktendring gjennom en daglig soning av avisen i to utgaver der deler av innholdet skiftes». Dagens styrevedtak forutsetter at lørdagsavisa styrkes. Ifølge RB vil mye av søndagsstoffet overføres til lørdag eller mandag.

– Vi ønsker å ta nye og offensive grep for å styrke oss opplagsmessig. Slik markedet nå utvikler seg, er vi nødt til å redusere kostnadsnivået. Samtidig må vi skaffe økonomisk rom for en produktutvikling som vi mener enda bedre kan imøtekomme lesernes ønsker og behov. Gjennom en soning til henholdsvis Øvre og Nedre Romerike skal den daglige avisen bli enda mer lokal. Vi tror det er riktigere å gjøre hverdagsavisene bedre enn å holde fast på søndagsutgaven når vi må gjøre et valg, sier sjefredaktør Thor Woje til egen avis.

Ti stillinger

Avisas styre har samtidig vedtatt en ny stillingsramme som tilsier en nedbemanning med rundt ti stillinger.

De ansatte blir orientert om tiltakene på et allmøte som pågår akkurat nå.

Administrerende direktør Pål Eskås sier en bemanningsreduksjon uansett er nødvendig for å tilpasse kostnadene til den nedgangen i annonseinntekter finanskrisen har medført.

– Bare en mindre del vil være direkte knyttet til søndagsnedleggelsen. Det meste av frigjorte ressurser herfra settes inn i hverdagsavisene for å gjøre dem enda bedre.

Eskås tror nedbemanningen vil kunne skje uten å måtte ty til rene oppsigelser.

Powered by Labrador CMS