Krangler om direktør

Nesten alle i Tidens Krav vil ha at den konstituerte skal bli fast direktør. Det ligger ikke i planen til A-pressen.

Publisert Sist oppdatert

Klubbleder Eric Utheim i Tidens Krav forteller at man stusser over hvorfor A-pressen ønsker å hente inn en ny administrerende direktør fra utsiden. Spesielt siden de ansatte er svært fornøyd med Rune Gregersen, som har vært konstituert siden Jan-Erik Larsen forlot bedriften til fordel for jobb hos statsminister Jens Stoltenberg og senere pr-selskapet First House.

Respektert

– Vi ønsker svært gjerne at Gregersen fortsetter. Han er godt likt og respektert blant medarbeiderne. Det er også en ordning som fungerer veldig bra. I lys av dagens økonomiske situasjon ser vi ikke helt poenget i hente inn ny direktør, sier Utheim.

A-pressen ønsker at leder for Mediehuset Midt-Norge, Per A. Brochman, skal ta over som direktør i avisen. Mediehuset Brochman leder i dag har ni aviser sorterende innunder seg, inkludert Tidens Krav.

Utheim forteller at de tre klubbene i bedriften er enige. Også flere av mellomlederne og redaktørene ønsker Gregersen.

44 ansatte i bedriften har signert et brev om at de ansatte foretrekker Gregersen fremfor Brochman, og at de ikke er nevneverdig imponert over prosessen A-pressen har kjørt.

Amatørmessig

– I brevet sies det i klare ordelag at Gregersen foretrekkes, og at prosessen som er ført i forkant ikke innbyr til tillit til Brochmann og konserndirektør Gunn Paulsen, sier Utheim.

Klubblederen viser til at Gregersen har arbeidet i bedriften i mange år, blant annet som markedssjef. Han mener at Gregersen derfor har bedre innsyn og forståelse av bedriften enn Brochman.

Utheim forklarer at de ansatte ikke er tatt med på råd og karakteriserer hele prosessen som amatørmessig. Blant annet er det rotet med styreinnkallinger, og et forespeilet styremøte sist fredag måtte utsettes på grunn av formelle feil.

– Det å kalle inn til styremøter er slikt man klarer i små idrettslag, da burde et stort mediekonsern makte det på skikkelig vis også.

Leder

Konserndirektør Thor Gjermund Eriksen sier at det er unaturlig å kommentere dette, når styret skal møtes igjen tirsdag.

Han forklarer likevel hvorfor Brochman er foreslått som ny direktør i Tidens Krav.

– Helt generelt er det en ledermodell i A-pressen hvor mediehusleder også er direktør i mediehusets største selskap.
Powered by Labrador CMS