Redaktøren i Valdres klager Dax18-innslag inn for PFU

Ivar Brynildsen skvatt da han så tirsdagens innslag om avisa hans. NRK innrømmer at Valdres-redaktøren burde vært invitert til å delta.

Publisert Sist oppdatert

Frilansjournalist og mediekritiker Fredrik Drevon skrev torsdag en kommentar på Medier24.com der han går hardt ut mot lokalavisene og mener det er stor mangel på kritiske saker i lokalpressen. Han tar i størst grad for seg Brønnøysunds Avis og Avisa Valdres. I Dagsnytt atten tirsdag kveld snakket han om kritikken.

Redaktør Matti Riesto i Brønnøysunds Avis var med via telefon for å gi tilsvar. Men redaktør Ivar Brynildsen i Valdres ble aldri kontaktet angående innslaget.

– Jeg skvatt i går da jeg skulle se Dagsnytt atten og avisa mi blir omtalt uten at jeg har fått noe forvarsel, sier han.

Klager

Brynilden synes kommentaren som først ble publisert er merkelig.

– Det er en kommentar jeg ikke forholder meg til fra en mann jeg ikke vet hvem er. Jeg vet ikke hva slags bakgrunn han har for å refse aviser generelt og hvert fall ikke Valdres. Vi har diskutert det innad i avisa og vil ikke kommentere kommentaren på Facebook eller til Medier24. Vi jobber videre, sier Brynildsen. 

Når det kommer til NRK er han i dialog med dem angående tilsvarsretten. Likevel klager han inn Dagsnytt atten til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Han er lovet at følgende tekst blir lest opp i kveldens sending: «I gårsdagens sending kom det anklager mot Avisa Valdres. Redaksjonen var ikke forberedt på at avisa ble en så stor del av debatten. Selv om det ble påpekt at avisa ikke var tilstede, ser vi i ettertid at Avisa Valdres’ redaktør burde vært invitert til å delta».

– Har fulgt reglene

Samfunnsredaktør Kyrre Nakkim i NRK forklarer at debatten ikke skulle handle om lokalavisa som kommer ut på Fagernes i det hele tatt. NRK ga på forhånd beskjed om at det skulle handle om Brønnøysunds Avis.

I starten av innslaget begynner Fredrik Drevon å snakke om Valdres og blir avbrutt av programleder Fredrik Solvang. Likevel blir Valdres-avisa fort et samtaleemne igjen.

– Dette er noe med utfordringen i direktesendinger og Fredrik (Solvang. journ.anm.) gjorde jobben sin etter Vær Varsom-plakaten. Vi er i dialog med Avisa Valdres om hvordan vi skal løse dette, sier Nakkim.

Beklager ikke

Han forklarer at de ikke kommer til å beklage under onsdagens sending. De bekrefter at de vil komme med en presisering om at de kunne gjort innslaget annerledes og bedre - og vil si at Valdres-redaktøren burde vært med i debatten. 

Beklagelse er at man innrømmer at man har gjort noe feil, mener Nakkim.

– Det som er viktig for oss å si er at vi har fulgt reglene for direktesendinger. Det er forskjell på direkte og redigerte innslag. Likevel kan det føles urettferdig for Avisa Valdres og det vil vi gjøre noe med.

Han presiserer at de på ingen måte vil henge ut Avisa Valdres og at de skal bli enige om hvordan de skal løse dette. 

Powered by Labrador CMS