Røe Isaksen kritisk til Keshvaris krig mot mediene – Skadelig

BERGEN (Journalisten): Greit å være kritisk til vinkling, men må slutte å bruke fake news i den sammmenheng.

Publisert Sist oppdatert

I februar skrev stortingsrepresentant Mazyar Keshvari fra Fremskrittspartiet en kronikk i Aftenposten hvor han tar et oppgjør med mediene. Keshvari mener å se at de etaberte mediene fremstår mer og mer spisset i saker, særlig knyttet til innvandring. Og at de ofte er falske nyheter.

– Falske nyheter kan skape premiss for uriktig oppfatning av sakens kjerne, sa han til Journalisten den gang og var enig i at det var skille mellom kommentar og vinkling. Han understreket også at lesertall har med troverdighet å gjøre og at det ikke lar seg gjøre å se bort fra disse. 

– Keshwari har gått over grensene. Det er livsfarlig å fremme mistillit til hele pressen. Det er heller ikke grunnlag for det, og han burde slutte med dette, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fra scenen under Nordiske Mediedager. 

Til Journalisten utdyper han at det er viktig og avgjørende forskjell på å komme med kritikk av mediene, og det å undergrave tilliten deres. Han viser til at ingen journalister oppgir at de stemmer Frp og kobler det til kritikk av vinklinger og manglende dekning i en sak. Det mener han er legitimt. 

– Men angrep på selve tilliten er feil og så er det gal bruk av begrepet fake news når vinkling tas med. Bevisst manipulering av saker er fake news. Klarer man ikke skille mellom dette bidrar man også til å undergrave medienes troverdighet, sier han til Journalisten.

Isaksen mener at jo høyere politikere er på stigen, desto mer varsomme bør de være i å kaste seg inn i mediedebatter. Stortingsrepresentant mener han er midt på. 

Han har også fått med seg Keshwaris forsøk på å nyansere og viser også til at statsministeren har vært kritisk til kronikken. Han regner med at Frp håndterer saken selv internt i partiet. 

Powered by Labrador CMS