– Vi har ikke så mange hoder å kappe

Aller Media skal spare mellom 60 og 70 millioner kroner. Nedbemanning er uunngåelig.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tre år etter at magasinforlaget Aller Media kuttet sist, skal de i gang med en ny kuttrunde, skriver bransjebladet Kampanje.

Ifølge nettstedet skal kostnadssiden reduseres med mellom 60 og 70 millioner kroner.

Satt ned gruppe

Klubbleder Tore Østvold i Aller Media sier til Journalisten at de ansatte ble orientert om de forestående kuttene under et allmøte tirsdag morgen.

– Stemningen er preget av dette, sier han.

Det er fortsatt tidlig i prosessen som trolig vil identifisere områdene som utsettes for kostnadskuttene først i mars-april, forklarer klubblederen.

Et kostnadsprosjekt er satt i gang hvor tre medlemmer fra redaksjonsklubben sitter sammen med ledelse, representanter fra HR-avdelingen, fagforeningen Parat og de uorganiserte.

Mot oppsigelser

Østvold karakteriserer prosessen så langt som en ryddig og åpen prosess. Klubben har vært involvert på alle hold og får vite om det som skjer fortløpende. I skrivende stund vurderer ledelsen i forlaget, som blant annet gir ut Se og Hør, Henne, KK og Allers, de variable kostnadene. Når disse er identifisert, vil det være mulig å vurdere hvilke konsekvenser kuttene vil få for bemanningen.

– Vi er imot oppsigelser, men det er stor sjanse for at det vil skje. I så fall mener vi ansiennitetsprinsippet skal legges til grunn, og ikke kompetansevurderingene slik ledelsen foretrekker. Ansiennitetsprinsippet er et objektiv kriterium vi hegner om, og vi ønsker ikke være med på å peke ut hvem som må gå.

– Dette minner litt om den forrige runde, bare at det ikke er så mange hoder å kappe lenger.

Det er 287 ansatte i Aller Media. Tidligpensjonsordningen AFP i kombinasjon med gavepensjoner blir vurdert som virkemiddel.

Etter det Journalisten kjenner til er ingen av avdelingene i medieselskapet skjermet for kutt.

Powered by Labrador CMS